Petrică Mîţu Stoian și-a presimţit moartea, deși scăpase de Covid. Artistul își comandase deja crucea

Petrică Mîţu Stoian și-a presimţit moartea, deși scăpase de Covid. Artistul își comandase deja crucea
Petrică Mîțu Stoian (FOTO: Facebook)
Publicat: 07/11/2021, 14:09
Actualizat: 07/11/2021, 14:30

Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit, sâmbătă, la vârsta de 61 de ani. El era internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Reșița. Apropiaţii săi cred că acesta a presimţit că va muri, mai ales că pregătise mormântul și crucea. Solistul va fi înmormântat la Craiova.

Petrică Mîţu Stoian se afla în tratament post-COVID de câteva zile la o clinică privată din Caraş-Severin, pentru recuperare după infecția cu noul coronavirus.

Sâmbătă dimineaţa, însă, artistul a început să se simtă din ce în ce mai rău, a fost preluat de o ambulanţă şi dus de urgenţă la spitalul din Reşiţa, unde  – din păcate – medicii nu l-au putut salva.

Potrivit unei postări de pe pagina oficială de Facebook a casei de înregistrări „Electrecord”, interpretul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian și-ar fi presimțit moartea.

Săptămâna trecută, bărbatul a mers la cimitir unde și-a pregătit locul de veci până la cel mai mic detaliu. Moderatorii paginii au adăugat, lângă text, o imagine cu locul de veci al artistului.

„Drum lin, Petrică Mîțu Stoian! Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir!”, este mesajul care apare pe pagina de Facebook ”Electrecord”.

Crucea artistului Petrică Mâțu Stoian, din cimitirul din Craiova (FOTO – Adevărul)

Familia sase pregăteşte să ridice trupul neînsufleţit al artistului,  de la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa, şi să-l ducă la Craiova.

Ultima postare de pe contul oficial de Facebook al artistului data de pe 27 octombrie. „Profitați din plin de toate momentele vieții!”, scria rapsodul, iar melodia pe care o recomanda era „De-aș mai fi băiat odată”.

Cine a fost Petrică Mîțu Stoian – scurtă biografie

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Isverna, zona Plaiul Cloșanilor, județul Mehedinți. A debutat la cunoscuta emisiune „Tezaur Folcloric”, difuzată la TVR, fiind descoperit de realizatoarea Mărioara Murărescu. În perioada 1995-2021 a fost angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Tg. Jiu.