Piedone spune că denunțătorul în noul dosar este fostul primar Daniel Florea. „În căldurile lui, crezându-se tot în campanie, a făcut aceste denunțuri”

Piedone spune că denunțătorul în noul dosar este fostul primar Daniel Florea. „În căldurile lui, crezându-se tot în campanie, a făcut aceste denunțuri”
Publicat: 29/04/2022, 15:16

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ar fi vizat într-un nou dosar penal, deschis de procurorii DNA.

Acesta a fost ridicat vineri de către procurori de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, de unde ar fi vrut să zboare către Germania.

La ieșirea de la audieri, Piedone a declarat că denunțătorul în acest nou dosar penal ar fi Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5, informează Antena3.

Edilul a mai explicat că ar fi trebuit să ajungă în Italia, cu escală la Munchen, și că ar fi trebuit să se îmbarce în aeronava care a rămas vineri dimineața mai multe ore la sol, ca urmare a unei amenințări cu bombă.

„Luasem bilete să plec cu soţia la Firenze, cu escală la Munchen. S-a anunţat o avertizare de bombă în avion, urcasem. Prima dată, la intrare, cei de la Poliţia de Frontieră m-au întrebat dacă am uitat ceva la poarta 6, ori poarta 15 la care am fost îmbarcat, se afla prima pe culoarul din aeroport. Am zis că nu, am zis că sigur şi m-au lăsat. Un alt domn mi-a spus că s-a făcut o confuzie.

Am urcat în avion, iar după 15 minute s-a golit tot avionul din cauza alertei cu bombă, am făcut un alt control, am trecut şi am aşteptat să urcăm din nou în autobuz. Înainte de a urca, a venit un domn poliţist şi mi-a spus dacă vreau să îl urmez. Am ajuns la sediul Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni şi mi s-a adus la cunoştinţă că am un mandat de aducere în calitate de suspect într-un dosar din 2021, luna februarie sau luna martie. M-am urcat în maşină şi am venit la sediul DNA. Aici mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, mi s-a adus la cunoştinţă cauza dosarului”, a declarat Cristian Popescu Piedone la ieșirea de la sediul DNA.

„Piedone nu fuge!”

Primarul a spus că dosarul are legătură cu activitatea de salubrizare din Sectorul 5. El spune că nu a dat declarații la DNA vineri și că va face declarații doar după studierea dosarului.

Piedone a explicat că, la scurt timp după ce a preluat mandatul la Sectorul 5, nu a pus în aplicare o hotărâre de consiliu local referitoare la activitățle de salubrizare și adaugă că, de fapt, Daniel Florea s-a „denunțat singur” în acest dosar. Primarul spune că, cel mai probabil, Florea a fost deranjat de faptul că el a scos la iveală foarte multe nereguli din cadrul Primăriei.

„La preluarea mandatului meu, la nici trei luni, nu am pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local privind exercitarea activităţilor de salubrizare în Sectorul 5 de societatea REBU pentru că singura societate abilitată era Salubrizare SA.

Nu am dat astăzi nicio declaraţie. După studierea dosarului voi da declaraţie. Denunţătorul este fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Se pare că s-a denunţat singur în acest dosar. Probabil s-a deranjat foarte tare când am scos la iveală foarte multe nereguli din Sectorul 5.

În căldurile lui, crezându-se tot în campanie, la nici trei luni de zile, a făcut aceste denunţuri. Şi vă anunţ că nu sunt singurele denunţuri la singura instituţie abilitate”, a mai spus primarul.

El a adăugat că nu are restricții impuse de procurori în acest moment și a adăugat că nu a încercat să fugă din țară ca urmare a faptului că se apropie decizia finală din dosarul Colectiv.

„Nu am nicio restricţie. Totul aparţine lui Daniel Florea. În momentul în care vorbim, DNA ridică documente din trecut şi pe creditele cu maşinile de salubrizare. Foarte multe nereguli. Într-o furie că i s-a luat costiţa din fasole, asta este. Cu o precizare: ştim cu toţii că marţi este sentinţa finală în dosarul Colectiv. Au fost nenumărate amânări. Eu nu sunt un fugar, îmi aştept sentinţa cu capul sus. Puteam să fug de o mie de ori din ţară.

Probabil, la ţepele pe care le-au luat, credeau că şi Piedone fuge din ţară. Piedone nu fuge!”, a mai spus Piedone.

Primarul a fost dus vineri la audieri

Piedone a fost ridicat de procurorii DNA, vineri, de la Aeroportul Internațional Henri Coandă. El a fost dus la audieri, în baza unui mandat de aducere.

Pe 15 aprilie, Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au amânat decizia definitivă în dosarul privind incendiul din clubul Colectiv. Patronii clubului, pirotehniştii, pompierii şi responsabilii din administraţia publică vor afla pe 3 mai dacă vor merge sau nu la închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat inițial pe 3 martie, pentru 15 aprilie, pronunţarea sentinţei definitive în dosarul „Colectiv”, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția