Plăcinta cu brânză la tigaie este un preparat delicios, foarte rapid și ușor de făcut. Tocmai de aceea, gospodinele apelează la această rețetă când au musafiri anunțați în ultima clipă. Iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.
Pentru aluatul plăcintei cu brânză, este nevoie de un ou, o linguriță de sare, 2 linguri de ulei, 500 g de chefir și 750 g de făină, dar trebuie și un plic cu praf de copt.
Pentru umplutură ai nevoie de 500 g de brânză telemea și e 500 g de cașcaval, dar și de 2 ouă. Cu ajutorul prafului de copt, aluatul nu mai are nevoie să fie lăsat la dospit și de aceea plăcintele vor fi gata mult mai rapid.
Pentru început, se pregătește aluatul plăcintei. Oul, sarea, uleiul și kefirul se amestecă într-un bol mai mare, apoi – treptat – se adaugă făina și pragul de copt, apoi se continuă amestecarea până când aluatul devine omogen și elastic.
Umplutura se pregătește într-un alt bol. Telemeaua și cașcavalul ras se amestecă, după care se adaugă ouăle. Se amestecă, apoi, în continuare, scrie bucataras.ro.
Aluatul trebuie împărțit în bucăți mai mici, care se întind în foi subțiri, iar umplutura se pune pe jumătate din fiecare foaie, apoi se acoperă cu cealaltă jumătate.
Se presează marginile pentru a putea sigila plăcintele și se încinge o tigaie antiaderentă, fără ulei, iar plăcintele se pun la copt pe fiecare parte. Astfel, în mai puțin de o oră, toate plăcintele vor fi gata.
Sursa FOTO: suntdelicioase.ro