Plăcuțele de parcare dintr-un sector al Capitalei, date jos de peste tot!

Plăcuțele de parcare dintr-un sector al Capitalei, date jos de peste tot!
Foto: Facebook, Daniel Băluță
Publicat: 16/04/2021, 15:23
Actualizat: 16/04/2021, 15:25

Primarul sectorului 4 din Capitală, Daniel Băluță, a dispus ca plăcuțele pentru parcări, pe care șoferii le pun pe locurile lor, sa fie demontate. De asemenea, edilul anunță că orice blocare a locurilor, cu orice fel de obiecte, se poate lăsa cu amenzi.

„Capre de lemn, lădițe, găleți de lavabilă, lanțuri legate de stâlpi și tomberoane de gunoi. Acestea sunt modalitățile pe care unii oamenii le folosesc pentru a-și ”reține” un loc de parcare.

Fie că este un loc închiriat de la primărie sau un spațiu liber pe trotuar în fața blocului, este foarte important de știut că nu îl putem bloca sub nicio formă prin astfel de metode primitive”, a anunțat Daniel Băluță pe pagina sa de Facebook.

Daniel Băluță „Cei care blochează locurile de parcare sunt pasibili de amenzi”

Edilul sectorului 4 mai spune că cei care blochează astfel locurile de parcare pot primi amenzi!

„Cei care fac acest lucru sunt pasibili de amenzi și riscă să le fie reziliate contractele de parcare.

De asemenea, niciun fel de însemne pe asfalt sau pe plăcuțe confecționate de dumneavoastră nu sunt permise. Autoritatea publică este singura care poate aplica astfel de indicatoare sau sisteme de blocare a locului de parcare”, a mai anunțat Daniel Băluță.

Parcări cu plată în sectorul 4

Sectorul 4 a dezvoltat în ultimii ani un sistem propriu de parcări iar din acest punct de vedere administrația stă cel mai bine dintre toate sectoarele Capitalei.

Primarul sectorul 4 din Capitală, Daniel Băluță, a anunțat, în luna ianuarie, că două parcări din administrația pe care o conduce vor avea tarifare de 1 leu pentru două ore!

„Câteva parcări publice din sectorul nostru intră în sistem de tarifare.

O bună perioadă de timp acestea au funcționat fără taxă pentru a încuraja parcarea mașinilor în locuri special amenajate în acest sens.

Parcările de pe străzile Secerei și Izvorul Rece vor avea un tarif de 1 leu pentru două ore.  Un preț aproape simbolic, dar care ne va ajuta să întreținem aceste investiții și, în timp, să lărgim rețeaua de parcări publice în Sectorul 4.

Important de știut! Șoferii care și-au parcat/abandonat autovehiculele în aceste parcări publice au obligația să le ridice în maxim 48 de ore”, a anunța Băluță la începutul anului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase