PMP către candidații partidului la alegerile generale din Italia: Au înțeles să se facă respectați acasă și oriunde în Europa

PMP către candidații partidului la alegerile generale din Italia: Au înțeles să se facă respectați acasă și oriunde în Europa
Publicat: 04/10/2021, 18:30

Partidul Mișcarea Populară îi felicită pe candidații PMP la alegerile generale din Italia care au înțeles să se implice în viața politică și socială din pensinsulă. la finalul lunii septembrie PMP, reprezentat prin președintele Cristian Diaconescu și Partidul Forza Italia, reprezentat de Antonio Tanjani, coordonatorul național, au convenit un Acord cadru privind colaborarea politică între cele două formațiuni politice.

„Felicităm candidații PMP la alegerile generale din Italia care au înțeles să se implice în viața politică și socială din pensinsulă. Alături de mulți români, și ei sunt aceia care în 2009 au trebuit să îndure toată campania negativă la adresa românilor din partea multor formațiuni politice italiene ( https://youtu.be/6LwBk_eWf1I ), iar ieri, datorită voinței și capacităților profesionale, au primit încrederea alegătorilor, căci prin propriile forțe, au înțeles să se facă respectați acasă și oriunde în Europa”, scriu reprezentanții PMP pe Facebook.

În cadrul unei întâlniri la Roma, la data de 30.09.2021, Partidul Mișcarea Populară, reprezentat prin președintele Cristian Diaconescu și Partidul Forza Italia, reprezentat de Antonio Tanjani, coordonatorul național, au convenit un Acord cadru privind colaborarea politică între cele două formațiuni politice.

Scopul acestui Acord este acela de a concretiza prin demersuri politice comune, atât relațiile spirituale și culturale între cele două state, cât și apartenența celor două partide la Grupul PPE.

Partea italiană reprezentată la momentul semnării Acordului și de senatorul Maurizio Gaspari, fost ministru al Comunicațiilor, a subliniat aprecierea deosebită pe care statul italian și Partidul Forza Italia îl acordă comunității românești, prezentă în viața socială și politică italiană.

În acest context, părțile semnatare au convenit să își asigure reciproc sprijinul politic necesar, atât la alegerile locale din Italia la care participă zeci de candidați, cetățeni români, membri ai PM,P cât și la viitoarele alegeri locale care vor avea loc în România.

În cursul vizitei efectuate în capitala Italiei, delegația PMP a participat la o serie de evenimente de susținere a propriilor candidați la alegerile locale din Peninsulă, de la sfârșitul acestei săptămâni. Implicarea acestora în viața politică italiană este una salutară, servind în egală măsură și profilării comunității românești din Italia la un nivel pe care îl merită pe deplin.