PMP, despre legea privind exploatarea zăcămintelor de gaze: „Este inadmisibil faptul că România a pierdut atât timp pentru a exploata resursele de care dispune”

PMP, despre legea privind exploatarea zăcămintelor de gaze: „Este inadmisibil faptul că România a pierdut atât timp pentru a exploata resursele de care dispune”
Sursa foto: Facebook/Partidul Mișcarea Populară
Publicat: 15/04/2022, 19:49

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a salutat, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, proiectul de lege referitor la exploatarea zăcămintelor de gaze naturale din România.

Potrivit mesajului, este, totuși, inadmisibil faptul că autoritățile au pierdut atât de mult timp pentru exploatarea acestor resurse.

„Au trecut trei ani de când Liviu Dragnea a fost parcat pe dreapta şi doi ani şi jumătate de când sunt guverne conduse de PNL. Este inadmisibil faptul că România a pierdut atât timp pentru a exploata resursele de care dispune şi că războiul de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina ne-a prins descoperiţi pe zona energetică deşi se vorbeşte despre gazele din Platforma Continentală a Mării Negre de cel puţin 15 ani când încerca Premierul Tăriceanu să amaneteze resursele unei firme de apartament.

Nimic nu poate justifica faptul că această lege nu a fost promovată în acest interval şi că statul român a permis astfel americanilor de la ExxonMobile (companie care avea tehnologie şi experienţă pentru exploatarea resurselor off shore) să plece. În acest context, statul român (acţionar majoritar la RomGaz care deţine 50% din NeptunDeep şi acţionar cu 20% la Petrom care deţine restul de 50% din respectivul zăcământ) trebuie să pună pe tapet în cel mai scurt timp un plan de business concret şi să dovedească public că există capabilitate de explotare: know how, personal calificat, resursele financiare necesare”, se arată în mesajul PMP.

Ce solicită PMP Guvernului

În acest context, Partidul Mișcarea Populară face apel la actualul Guvern să utilizeze gazele românești atât în rețeaua publică de alimentare, cât și ipentru dezvoltarea industriei la nivel național.

De asemenea, PMP solicită ca gazele naturale din România să fie utilizate și cu scopul de a asigura independența energetică a Republicii Moldova.

„PMP solicită Guvernului PSD-PNL-UDMR să folosească gazele exploatate pe teritoriul României – atât în reţeaua publică de alimentare cu gaze naturale, cât şi în zona industrială, pentru a repune în funcţiune mari unităţi de producţie (spre exemplu, industria petrochimică). De asemenea, surplusul de gaze naturale pe care l-ar putea avea România trebuie folosit şi pentru a garanta independenţa energetică a Republicii Moldova, administraţia de la Chişinău fiind adesea ţinta şantajului rusesc.

Nu contează doar să scoatem gazele, la fel cum nu este important doar ca firmele de stat să facă profituri colosale, ci este important ca Executivul să aibă şi o strategie privind modul în care va folosi aceste resurse. De aceea, PMP cere Guvernului Ciucă să facă în cel mai scurt timp o nouă strategie energetică pentru România (precedenta fiind din timpul Vioricăi Vasilicăi Dăncilă)”, mai scriu cei de la PMP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gabriela Lucuțar, dezvăluiri uluitoare după înmormântarea Mioarei Roman. Conexiunea paranormală pe care a avut-o cu...
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
EXCLUSIV Dialog halucinant. Jurnaliști Digi24, legitimați de polițiști pentru că filmează pe domeniul public. „Sunteți...
Boala care o chinuia pe Mioara Roman. Doctorii au diagnosticat-o greșit
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: Ce șoferi sunt scutiți de impozit? Pensionarii beneficiază de reducerea impozitului auto?
De ce a pus Oana Roman foița de aur pe coliva Mioarei?! S-a aflat ce...
Teo Trandafir și Ilinca Vandici vor prezenta ÎMPREUNĂ o noua emisiune la Kanal D2! Despre...
Cazul Pascu: Alina Gorghiu trimite Corpul de control la Penitenciarul Poarta Albă
Bianca Drăgușanu a dat 'ora exactă' în zona de nord a Capitalei. Și-a luat 'OZN'...
MESAJ de la NASA pentru populația lumii! În ziua cu eclipsa de Soare din aprilie...
Clasa de mijloc, distrusă de măsurile socialiste. Românii care muncesc, cocoșați de taxe și inflație
Viorel Stegaru are o nouă iubită! Cum s-a aflat acest detaliu și de ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă o găsește pe Bubulina goală în pat. În scrumieră ardea un trabuc:...
„Horizons – A 21st Century Space Odyssey”: Ultimele bilete disponibile la show-ul Prof. Brian Cox