PNL Sector 1, scrisoare deschisă către cetățeni: ”Adevărul și numai adevărul despre situația din Primăria Sectorului 1”

PNL Sector 1, scrisoare deschisă către cetățeni: ”Adevărul și numai adevărul despre situația din Primăria Sectorului 1”
PNL Sector 1, scrisoare deschisă către cetățeni
Publicat: 03/06/2021, 14:31

Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, Ramona Porumb – viceprimar PNL al Sectorului 1 – și 5 consilieri PNL ai Sectorului 1 transmit o scrisoare deschisă către cetățeni pentru a prezenta ”adevărul și numai adevărul” despre situația existentă, în acest moment, la Primăria Sectorului 1 din București.

Semnatarii scrisorii deschise – prezentată, integral, de GÂNDUL.RO – pornesc de la datoria civică și morală pe care o au față de cetățenii Sectorului 1 al Capitalei, precizând, încă de la început, că ”transparența este un principiu nenegociabil”, iar primarul Clotilde Armand ”a uitat brusc ce înseamnă un parteneriat și acționează doar în interes propriu, fără capacitatea de a comunica și de a lucra în echipă”.

”Stimați cetățeni,

Noi, echipa PNL Sector 1, avem datoria civică și morală față de dumneavoastră să vă informăm permanent, să vă prezentăm adevărul și numai adevărul, chiar dacă acesta (ne) doare. Pentru noi, transparența este un principiu nenegociabil. Acum 10 luni, Partidul Național Liberal a pus interesul dumneavoastră mai presus de orice: am susținut candidatul USRPLUS la primăria de sector, Clotilde Armand, fără a propune un candidat propriu. Și 17.000 dintre dumneavoastră, votanți PNL din sectorul 1, au făcut posibilă îndepărtarea PSD din administrația de sector (la doar 1000 de voturi) și din primăria generală.

Din păcate, constatăm că suntem astăzi în fața unui nou blocaj grav în comunicarea și colaborarea cu primarul Sectorului 1. După alegeri, aceasta a uitat brusc ce înseamnă un parteneriat și ne-a demonstrat, din nou și din nou, că acționează doar în interes propriu, fără capacitatea de a comunica și de a lucra în echipă. Echipa PNL i-a explicat în repetate rânduri că Primăria Sectorului 1 nu este o firmă privată și nu este pe persoană fizică, iar cetățenii au nevoie de un lider serios, nu de un șef discreționar”, se precizează la începutul acestei scrisori deschide transmise de PNL Sector 1.

”Actuala administrație este rezultatul unui efort de echipă fără de care sectorul nostru ar fi fost în continuare sufocat de administrația PSD. Acest efort de echipă ar fi trebuit să continue pentru a putea livra rezultate pentru dumneavoastră, cetățenii sectorului 1”

PNL Sector 1

”Riscăm o nouă criză a gunoaielor în sectorul 1, pentru care trebuie să găsim rapid o rezolvare”

”Echipa PNL Sector 1 și-a manifestat întotdeauna, pe canale directe dar și public, disponibilitatea de a ajuta toate demersurile legale ale primarului și aparatului său administrativ. De a identifica soluții, de a pune la masă specialiști și de a lucra împreună pentru binele dumneavoastră.

Exact același lucru l-am reiterat luni, printr-un comunicat de presă în care atrăgeam atenția, în urma a sute de sesizări și petiții de la dumneavoastră, că riscăm o nouă criză a gunoaielor în sectorul 1, pentru care trebuie să găsim rapid o rezolvare. Specificam atunci că suntem alături de primar în acest demers. Acel comunicat, însă, nu a fost pe placul primarului Armand, care a apelat la amenințări cu încetarea delegării atribuțiilor către viceprimarul PNL, Ramona Porumb. Pretextul inventat: încălcarea protocolului de guvernare locală dintre USRPLUS și PNL, care specifică faptul că nu sunt permise jignirile și insultele în spațiul public, acuză reprezentanții PNL Sector 1.

În fapt, jignirile i-au aparținut doar primarului Armand, care a calomniat echipa liberală, inventând din nou presupuse asocieri cu „Mafia gunoiului”. Judecați și dumneavoastră: aici este comunicatul PNL, aici este postarea primarului din data de 1 iunie.” 

”Primarul Armand a emis o dispoziție care lasă viceprimarul PNL fără nicio atribuție, în mod abuziv și aberant”

”Cu toate acestea, pentru că noi credem că orice criză se rezolvă prin comunicare, am solicitat primarului o întâlnire în persoană, la care au participat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, și Ramona Porumb. Timp de peste o oră, aceștia au discutat cu protocolul în față cu Clotilde Armand și au ajuns la concluzia comună că parteneriatul trebuie să meargă înainte, dincolo de neînțelegerile de moment, spre binele dumneavoastră și al sectorului 1. Deși întâlnirea s-a încheiat în termeni amiabili, cu zâmbete,  strângeri de mâini și cu parteneriatul valabil, câteva ore mai târziu primarul Armand a emis o dispoziție care lasă viceprimarul PNL fără nicio atribuție, în mod abuziv și aberant.

După ce i-am solicitat explicații, primarul ne-a anunțat, inițial prin interpuși, apoi direct, că parteneriatul este nul și că urmează să prezinte altă propunere, după ședința de astăzi de Consiliu Local. Așa stau lucrurile în acest moment, iar atribuțiile unui viceprimar ales fac, iată, obiectul unui instrument de șantaj politic, printr-un abuz grav, fără precedent”.

Stimați cetățeni, asemenea acțiuni nu sunt doar lipsite de onestitate față de noi, ci și complet iresponsabile în raport cu dumneavoastră. Începând de ieri, “de la ora 14:23”, după cum specifică în mod bizar dispoziția primarului, toate circuitele din primărie trebuie refăcute, toată organizarea internă fiind dată peste cap, doar pentru a exclude viceprimarul PNL din lanțul decizional. Acest lucru duce la blocaje, întârzieri și posibile abuzuri, pe care le resimțiți dumneavoastră, „vinovații fără vină”. Așa nu se poate face administrație locală!

PNL Sector 1

”Stimați cetățeni, noi suntem aici în slujba dumneavoastră și atât. Niciun ales vremelnic în funcții publice nu va schimba acest lucru. Prin urmare, vom continua să facem lucrurile serioase, de bun simț pentru acest sector, vom continua să punem întrebări și să aducem transparența și performanța administrației locale la rang de normalitate.

Mulți dintre dumneavoastră ne-ați spus și ne-ați scris: cândva sectorul 1, sub o administrație liberală, era exemplu pentru o țară întreagă; a urmat PSD si anii de regres si de tunuri; așteptările erau mari de la actuala administrație, dar ele sunt spulberate în fiecare zi în care predomină haosul, blocajele și lipsa de coerență”.

”Tot ceea ce facem este să slujim această comunitate, care merită transparență, profesionalism și proiecte solide pentru viitor”

”Un alt exemplu concret, strigător la cer: PNL a propus și a reușit, în ciuda opoziției aparatului primarului, votarea unui HCL care prevede publicarea tuturor contractelor primăriei și instituțiilor subordonate. O simplă verificare pe site, la îndemâna oricui, arată că de luni de zile acest HCL este ignorat, datele cele mai recente fiind de anul trecut”.

”PNL nu va tolera acest comportament. În ședința de astăzi, consilierii PNL vor solicita toate licitațiile și atribuirile directe de contracte derulate în ultimele șapte luni, toate angajările și procedurile aferente, toate cheltuielile cu procesele în instanță și rezultatele avocaților selectați de primar. Aveți dreptul să știți adevărul”

”Vă invităm să urmăriți ședința de Consiliu Local de astăzi pe site-ul Primăriei Sectorului 1 sau pe pagina de Facebook a PNL Sector 1. De asemenea, așteptăm oricând sugestiile și ideile dumneavoastră la adresa de mail [email protected].

Stimați cetățeni, știm că v-ați săturat de scandaluri. Știm că ne cereți să construim împreună. Vă asigurăm că ne străduim din răsputeri, în fiecare zi, să lucrăm în sprijinul dumneavoastră. Știm, totodată, că veți aprecia adevărul, recunoscând că treburile de interes public trebuie explicate public, chiar dacă deranjează. Și, în final, vă asigurăm că tot ce facem depășește sfera intereselor personale, a vendetelor sau nervilor altora. Tot ceea ce facem este să slujim această comunitate, care merită transparență, profesionalism și proiecte solide pentru viitor”, se mai menționează la finalul Scrisorii Deschise semnate de Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, Ramona Porumb, viceprimar PNL Sector 1, Daniel Ciungu, consilier PNL Sector 1, Dinu Gheorghe, consilier PNL Sector 1, Raluca Halit, consilier PNL Sector 1, Adrian Oianu, consilier PNL Sector 1 și Dan Podaru, consilier PNL Sector 1.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Am aflat! Ce tarif are Carmen Brumă? Câţi lei costă dacă vrei să lucrezi cu...
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Am aflat! Ce tarif are Carmen Brumă? Câţi lei costă dacă vrei să lucrezi cu...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
MEDIC de la Spitalul MEDGIDIA, DECORAT de IOHANNIS!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Decizia momentului despre CERTIFICATUL VERDE! Anunțul făcut de Rafila astăzi, 3 decembrie
Vești proaste despre Alexandru Arșinel. Anunț trist, de ultimă oră. S-a întâmplat imediat după operație
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...