Poliția este în alertă. Un pacient bolnav de TBC a dispărut din Sanatoriul Dobrița, din Gorj. A fost dat în urmărire națională

Poliția este în alertă. Un pacient bolnav de TBC a dispărut din Sanatoriul Dobrița, din Gorj. A fost dat în urmărire națională
Poliția este în alertă. Un pacient bolnav de TBC a dispărut din Sanatoriul Dobrița, din Gorj. A fost dat în urmărire națională / Sursa foto: Antena 3 / Poliția Gorj
Publicat: 10/07/2022, 07:29
Actualizat: 10/07/2022, 07:36

Poliția este în alertă, după ce un pacient bolnav de tuberculoză – o boală foarte contagioasă – a dispărut din Sanatoriul Dobrița, din Gorj. Bărbatul a fost dat în urmărire națională.

Oamenii legii au pornit în căutarea lui imediat ce i s-a sesizat dispariția.

Sanatoriul Dobrița este situat într-o zonă montană.

Bărbatul este dat în urmărire națională, este căutat cu jandarmii montani și câini de urma.

Deocamdată, nu se știe cum a fost posibil ca acest pacient să plece întrucât sanatoriul are pază permanenta, iar zona este restrictivă.

Cei care au informații sunt rugați să apeleze 112

„La data de 9 iulie a.c., Poliția Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul unic 112, despre faptul că Marica Dumitru, în vârstă de 40 de ani, domiciliat în comuna Țânțăreni, județul Gorj a plecat în mod voluntar de la Sanatoriul Dobrița, unde se afla internat, fără a mai reveni.

Semnalmente: înălțimea 1,72-1,75 metri, greutate 60-65 kg, constituție atletică, păr brunet, ten măsliniu.

La momentul plecării, bărbatul purta un trening de culoare albastru închis, iar în picioare purta papuci de casă de culoare albastru.

Polițiștii din cadrul Secției 1 de Poliție Rurală Târgu-Jiu, un câine de urmă, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Runcu, precum și voluntari au demarat activitățile de căutare a bărbatului.

Persoanele care pot oferi informații cu privire la persoana în cauză sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112”, au transmis polițiștii gorjeni.

Ce este tuberculoza

Tuberculoză este o boală contagioasă determinată de infecția cu Mycobacterium tuberculosis. Aceasta se transmite prin intermediul secrețiilor contaminate eliminate în timpul strănutului, tusei sau vorbirii pe cale aerogenă.

Mai puțin de 10% din contracții unui pacient contagios dezvoltă tuberculoză activă pe parcursul vieții, însă riscul crește în cazul persoanelor imunodeficiente (boli autoimune, neoplazii, HIV).

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult