Poliția Locală Sector 6: În 2023, ASPA a fost sesizată în 85 de cazuri, dar doar de 7 ori a intervenit! / ASPA cere să răspundă și primăriile de sector

Poliția Locală Sector 6: În 2023, ASPA a fost sesizată în 85 de cazuri, dar doar de 7 ori a intervenit! / ASPA cere să răspundă și primăriile de sector
Poliția Locală Sector 6: În 2023, ASPA a fost sesizată în 85 de cazuri, dar doar de 7 ori a intervenit! / Sursa FOTO: facebook.com/ASPABuc
Publicat: 24/01/2023, 17:09

Poliţia Locală Sector 6 arată că Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a avut doi ani la dispoziţie să organizeze recensământul câinilor fără stăpân.

Nu numai că nu a făcut asta, dar nici măcar la solicitările înaintate nu a răspuns, arătând nepăsare, remarcă P.L. 6.

Ce descoperire a făcut Poliția Locală Sector 6 la locul tragediei

În contextul celor reclamate, Poliția Locală Sector 6 precizează că de la începutul anului şi până în prezent prinzătorii ASPA au sosit doar la şapte sesizări din cele 85 trimise pentru ridicarea câinilor maidanezi.

Potrivit raportului Poliţiei Locale Sector 6, de la începutul anului şi până în prezent, din cele 85 de sesizări trimise către ASPA pentru ridicarea câinilor identificaţi, prinzătorii au sosit doar la 7 dintre ele.

Astăzi, la locul tragediei, la ora 9,00, pe câmp erau încă maidanezi. Poliţiştii locali Sector 6 i-au fotografiat şi au sesizat ASPA prin dispecerat. Între timp, doar unul a fost capturat de către prinzători. Zilele trecute au fost prinşi alţi 5, conform monitorizării PLS6.

Din 2019, ASPA avea doi ani să organizeze recensământul câinilor fără stăpân şi era obligatoriu să fie gata în doi ani, adică în 2022, potrivit HCGMB„, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Sector 6.

Cum se apără ASPA

ASPA și-a prezentat poziția oficială luni seară. Astfel, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București a anunțat că în 2022 a capturat din Capitală aproximativ 1.700 de câini. Iar cei mai mulți dintre ei, 381, au fost capturați în Sectorul 6.

Cei de la ASPA susțin că instituția este responsabilă de capturarea câinilor fără stăpân care circulă liber și fără însoțitor pe domeniul public din Capitală, dar insistă că și primăriile de sector ar trebui să captureze câini.

Singura primărie de sector din București care are un astfel de serviciu înființat este Primăria Sectorului 1. Acest serviciu capturează câinii de pe raza S1 și îi cazează în adăpostul propriu de la Odăi”, arată pe Facebook ASPA.

Altfel, ASPA mai menționează că „în 2022 a achiziționat pentru prima dată instrumente de capturare non-traumatice, precum cuști-capcană pentru animale mari și mici, plase de capturare, mănuși profesionale anti-mușcătură”.

Reamintim că sâmbătă dimineață o femeie care alerga în zona Lacul Morii din Sectorul 6 a fost omorâtă de câinii maidanezi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase