Politician german, declarații controversate: Românii care pleacă acasă de Paște vor răspândi virusul la noi în țară, la întoarcere

Politician german, declarații controversate: Românii care pleacă acasă de Paște vor răspândi virusul la noi în țară, la întoarcere
Publicat: 27/03/2021, 19:51

Politicianul FDP Wolfgang Kubicki a făcut declarații controversate în privința importului de coronavirus din Europa de Est și Balcanii de Vest.

Presa din Germania dezbate declarațiile făcute de politician și au oferit o serie de explicații.

Politicianul FDP: De Paște mulți dintre concetățenii noștri cu experiență migrațională din România vor pleca acasă

Politicianul FDP Wolfgang Kubicki a declarat pentru MDR AKTUELL: „Vom experimenta ca de Paști mulți dintre concetățenii noștri cu experiență migrațională din Bulgaria, România, Turcia, Serbia, Kosovo vor pleca acasă. Și din vară știm că de acolo noile intrări a venit cu numărul mare de cazuri și nu de la germani care au plecat în vacanță la Mallorca „

Epidemiologii și Institutul Robert Koch (RKI) au examinat modul în care evenimentele de călătorie din vara anului trecut au afectat cifrele incidenței din Germania. Markus Scholz de la Institutul pentru Informatică Medicală, Statistică și Epidemiologie de la Universitatea din Leipzig spune: „Este adevărat că, în funcție de frecvențele țării, majoritatea intrărilor provin din sud-estul Europei. Desigur, trebuie să te uiți din nou pentru a vedea că acolo activitatea de călătorie este cea mai mare. ”

De exemplu, Kosovo a fost pe primul loc, cu 4.369 de cazuri de coroană în rândul călătorilor care se întorceau în vară. Potrivit raportului RKI, aceasta a fost urmată de Croația cu 3.909 de cazuri și apoi de Turcia. Pe locul 6 este Spania, cu 1.059 de cazuri corona. O treime bună din cazurile mai puțin pozitive au provenit de la călătorii care se întorceau din Bulgaria (693).

Călătoria ca „efect irelevant în prezent”

Statisticile nu fac diferența între călătoriile de vacanță și vizitele de familie. În ceea ce privește tehnologia țării, Wolfgang Kubicki are inițial dreptate.

Dar comparația cu situația actuală cu vara anului 2020 este șchiopătată, spune epidemiologul de la Leipzig Scholz: „A fost o situație complet diferită. În vară am avut incidențe foarte scăzute. În prezent, evenimentele în prezent extrem de pandemice pe care le avem în Germania modifică intrările. În principiu, acesta este în prezent un efect irelevant dat fiind numărul mare de infecții pe care le avem în propria țară. „

Testele fac călătoria mai sigură

În plus, testele au făcut călătoria mult mai sigură și mai ușor de înțeles, spune Scholz. Toți nemții au nevoie de un test PCR negativ înainte de a intra în Mallorca, Serbia, Bulgaria, Kosovo și Turcia. Indiferent dacă intrați pe calea aerului, pe uscat sau pe mare. Doar România este o excepție, deoarece Germania nu este în prezent o zonă de risc. În plus, cerințele de igienă se aplică în țările respective.

Turcia necesită și un alt test PCR negativ înainte de a se întoarce în Germania. Și întrucât, cu excepția Mallorca, toate țările menționate de Kubicki sunt zone cu risc ridicat sau cu incidență ridicată, raportarea, testarea și carantina sunt obligatorii în Germania.

Vizitele de familie acasă sunt mai riscante decât în ​​străinătate

Ceea ce ne aduce la al doilea punct din declarația lui Wolfgang Kubicki: riscul vizitelor de familie față de călătoriile de vacanță. Markus Scholz: „O vizită de familie poate fi: vizitez o altă persoană sau o familie numeroasă. Desigur, asta are un impact. Cu cât întâlnesc mai mulți oameni, cu atât este mai mare probabilitatea ca tu să fii infectat, deoarece cineva dintre mulți oameni este pozitiv poate fi.”

În acest sens, vizitele de familie prezintă un risc mai mare de infectare decât călătoriile de vacanță – cu excepția vizitelor de familie în străinătate, deoarece testarea se face din nou. Potrivit epidemiologului Scholz, problema rezidă mai mult în vizitele interne.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
FOTO. Iubita fiului lui Ion Țiriac, apariție incendiară! `Sori e atracția finalului de an`
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
Cu cine s-a iubit Adela Popescu? Secretul ruşinos: l-a lăsat chiar când...
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
MEDIC de la Spitalul MEDGIDIA, DECORAT de IOHANNIS!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Certificatul verde devine obligatoriu de luni. Se cere și la autobuz. Decizie pentru sute de...
Vești proaste despre Alexandru Arșinel. Anunț trist, de ultimă oră. S-a întâmplat imediat după operație
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...