Polițist anchetat după ce ar fi agresat sexual o femeie, îmbrăcat în uniformă. A pus-o să-și scoată toate hainele

Polițist anchetat după ce ar fi agresat sexual o femeie, îmbrăcat în uniformă. A pus-o să-și scoată toate hainele
Sursa FOTO - Arhivă: gds.ro
Publicat: 17/06/2022, 16:26
Actualizat: 17/06/2022, 16:34

Un polițist de la IPJ Ilfov este cercetat de procurori pentru că ar fi agresat sexual o femeie, după ce ar fi mințit-o că lucrează la o strategie pentru combaterea violenței în familie. Polițistul se afla în timpul serviciului și purta uniforma. 

Femeia, în vârstă de 50 de ani, a mers pe 18 aprilie, în jurul orei 20:30, la sediul Poliției Orașului Măgurele și a povestit că, spre sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, un bărbat îmbrăcat în uniformă de polițist ar fi agresat-o sexual în propria casă.

Aceasta a spus că bărbatul a venit la ușa ei și a intrat în casă sub pretextul că lucrează la poliția de proximitate și este implicat într-o strategie pentru prevenirea violenței domestice. În locuință, polițistul i-ar fi cerut femeii să se dezbrace și să-i arate organele genitale.

Potrivit unor surse din Poliție, inițial, judiciariștii ar fi privit cu scepticism cele afirmate de reclamantă. În urma plângerii, anchetatorii au făcut cercetări și au mers la locuința presupusei victime. Cu această ocazie, polițiștii au observat că, deasupra unei uși din vecinătatea apartamentului în care locuiește femeia în vârstă de 50 de ani, se afla o cameră de supraveghere.

După ce au vizionat imaginile, aceștia au văzut că, într-adevăr, colegul lor a intrat în apartamentul respectiv, îmbrăcat în uniforma de serviciu.

Sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, ofițerii Serviciului de Investigații Criminale au descins la adresa polițistului, de unde i-au ridicat computerul și mai multe medii de stocare (memory-stick-uri), pentru a afla, în urma percheziției informatice, dacă a filmat-o pe femeia care l-a reclamat sau alte presupuse victime, care nu au anunțat, însă, autoritățile.

Polițistul a fost tras pe linie moartă

Sursele citate au menționat că bărbatul a lucrat, inițial, la poliția de proximitate, dar, ulterior, a reușit să devină criminalist.

Potrivit unei informări a Inspectoratului de Poliție Județean PJ Ilfov, „persoana în cauză este polițist în cadrul Poliției orașului Măgurele, iar pe parcursul cercetărilor, acesta a fost delegat la o structură neoperativă din cadrul aceleiași unități de poliție”.

Totodată, precizăm faptul că, de la momentul deschiderii dosarului de urmărire penală, față de persoana cercetată nu au mai fost formulate alte plângeri penale care să aibă ca obiect același gen de fapte.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Cornetu”, a anunțat IPJ Ilfov.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase