Polițist de 25 de ani, găsit împușcat în cap, în Parcul Copou din Iași

Polițist de 25 de ani, găsit împușcat în cap, în Parcul Copou din Iași
Imagine cu caracter ilustrativ/Sursa/Profimedia
Publicat: 14/03/2022, 13:21

Un tânăr de 25 de ani a fost găsit împușcat în cap, luni dimineața, în Parcul Copou din Iași. Din primele verificări, este vorba despre un polițist din Botoșani.

„În această dimineață (luni – n.red.), în jurul orei 6, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Iași au fost sesizați de către o persoană, cu privire la faptul că, în parcul Copou din mun. Iași a observat un tânăr decedat, lângă acesta fiind o armă.

Polițiștii efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt”, a transmis Poliția din Iași.

Se pare că tânărul era agent în cadrul Poliției Botoșani și lucra la secția Leorda, în Dorohoi. Fusese angajat din sursă externă, în luna ianuarie. Arma găsită lângă cadavrul băiatului era a șefului de post, notează reporterii Observator.

„La locul solicitării a fost trimis echipajul TIM. S-a găsit pacient cu leziuni incompatibile cu viaţa, fără indicaţie de resuscitare”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi şi coordonator al UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, citată de Agerpres.

Alte două polițiste s-au sinucis, recent, cu arma din dotare

La finalul lunii ianuarie, Adela, o polițistă de 25 de ani s-a împușcat cu arma din dotare, în gara din Strehaia.

La sfârşitul anului trecut, o altă poliţistă, Sabina, în vârstă de 28 de ani, a fost găsită împușcată în cap, în apartamentul ei din Brașov. Femeia s-ar fi certat cu soțul cu o seară înainte de a-și pune capăt zilelor. Cei doi erau căsătoriţi de numai trei luni. Tot cu un poliţist. Şi tot de câteva luni fusese avansată, devenise ofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

Tânăra lucra în Poliție de la 1 iulie 2016, la început fiind încadrată cu gradul de agent de poliție și repartizată la IPJ Brașov, fiind numită în funcția de ajutor șef post la Postul de Poliție Comunală Bod. În perioada 2019 – 2021 și-a desfășurat activitatea în cadrul serviciului Resurse Umane, linia de muncă secretariat, documente clasificate și arhivă.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult