Polițist rutier din Ilfov, accidentat de un motociclist aflat sub influența drogurilor. Care este starea agentului

Polițist rutier din Ilfov, accidentat de un motociclist aflat sub influența drogurilor. Care este starea agentului
Publicat: 20/08/2022, 15:50
Actualizat: 20/08/2022, 18:14

Un motociclist aflat sub influența drogurilor a lovit un polițist rutier care îl urmărea pe DN1A, în județul Ilfov. Agentul a fost transportat la spital, unde a rămas internat pentru îngrijiri medicale.

Potrivit Antena 3, polițistul a ajuns la Spitalul Elias, cu fractură de tibie și peroneu.

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă (19/20 august), atunci când polițiștii rutieri din Ilfov desfășurau activități pentru depistarea conducătorilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

În jurul orei 02:50, polițiștii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire pentru două motociclete, care se deplasau pe DN1A, dinspre Crevedia în direcția București.

Unul dintre cei doi motocicliști a redus inițial viteza de deplasare, dar când a ajuns în dreptul polițistului, a întors motocicleta de mai multe ori și a mărit viteza, lovindu-l pe acesta.

După aceea, motocicliștii au fugit de la locul faptei și polițiștii au trecut la urmărirea motocicliștilor, care la un moment dat și-au continuat deplasările pe străzi diferite.

Echipajul de poliție a continuat urmărirea motocicletei care îl acroșase pe polițist, însă a pierdut-o din cauza vitezei foarte mari de deplasare.

Ulterior, au fost identificați și depistați pe cei doi motocicliști, care au fost testați cu aparatele alcooltest și drug test. Astfel, s-a stabilit că motociclistul care l-a rănit pe agent avea rezultat pozitiv la consumul de substanțe psihoactive, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov.

În acest caz a fost deschis un dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, urmărirea penală fiind în competența exclusivă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

În prezent, organele de urmărire penală desfășoară activități procedurale, urmând ca în raport cu probatoriul administrat, să se dispună măsurile legale care se impun.

De asemenea, a fost deschis dosar de urmărire penală în care polițiștii rutieri efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase