Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei pentru Culiţă Sterp, care a provocat un accident în Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat cu primele probe de sânge prelevate de la artist

Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei pentru Culiţă Sterp, care a provocat un accident în Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat cu primele probe de sânge prelevate de la artist
Culiță Sterp și mașina pe care o conducea, imediat după impactul cu o altă mașină în centrul Clujului
Publicat: 29/11/2022, 19:18
Actualizat: 29/11/2022, 19:25

Polițiștii rutieri din Cluj au solicitat, la Institutul de Medicină Legală (IML), recalcularea alcoolemiei din sânge în cazul lui Culiță Sterp. Decizia vine la câteva zile după evenimentul rutier în care a fost implicat. El a provocat un accident în Cluj-Napoca după ce a condus băut și sub infuența drogurilor, lovind o altă mașină aflată în trafic. În acel moment, artistul era urmărit de oamenii legii.

Nou rezultat a confirmat că, în timpul producerii accidentului, alcoolemia lui Culiță Sterp era de 0,89 grame/litru alcool pur în sânge, adică peste limita unei fapte penale.

La valoarea veche a alcoolemiei, 0,71 grame/litru alcool pur în sânge, fapta reprezenta doar contravenție și a fost sancționată cu amendă și reținerea permisului de conducere pentru 3 luni.

Acum, însă, fapta s-a transformat în infracțiune și se va adăuga la dosarul penal în care este cercetat deja.

De asemenea, permisul de conducere va fi reținut până la finalizarea anchetei și există chiar și riscul ca un judecător să îi interzică să se mai urce vreodată la volan.

Inițial, Culiță Sterp a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a lovit un autoturism în centrul Clujului.

Apoi, însă, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, dar a părut și o nouă acuzație în cazul său: artistul s-ar fi aflat și sub influența drogurilor în momentul accidentului din Cluj.

De ce s-a cerut recalcularea alcoolemiei lui Culiță Sterp

Primele probe de sânge au fost prelevate la peste o oră de la accident, iar rezultatele au indicat o valoare puțin sub limita penalului.

Dar, dacă există suspiciunea că – în timpul producerii accidentului – alcoolemia din sânge putea fi mai mare, peste pragul de penal, agentul de poliție are posibilitatea de a cere recalcularea pe baza unor algortimi.

Inițial, nu s-a cerut acest lucru, dar, în cele din urmă, s-a solicitat recalcularea, la presiunea presei, susține observatornews.ro.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase