Polițiștii au fost anunțați că trebuie să fie „atenți și bine echipați” în zonele cu refugiați ucraineni. „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situație”

Polițiștii au fost anunțați că trebuie să fie „atenți și bine echipați” în zonele cu refugiați ucraineni. „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situație”
Polițiștii români au fost mobilizați să-i sprijine pe refugiații veniți din Ucraina/sursa/Facebook
Publicat: 04/03/2022, 17:45

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a transmis polițiștilor că, în această perioadă, trebuie să sporească atenția și să poarte echipamentul complet, pentru că pot apărea „situații neprevăzute”. În plus, tuturor polțiștilor li s-a cerut să raporteze orice incident în care este implicat un cetățean ucrainean.

Conducerea MAI a organizat, joi, o videoconferință la care au participat toți factorii de decize din cadrul tuturor structurilor. Potrivit unor surse din cadrul MAI, videoconferința a fost susținută de secretarul de stat Bogdan Despescu. Acesta a transmis, în special structurilor de poliție și poliție de frontieră ca în această perioadă să acționeze cu o atenție sporită și a cerut ca polițiștii să poarte echipamentul complet, pentru un plus de protecție.

Incidentele în care sunt implicați ucraineni, raportate obligatoriu

Sursele citate au explicat că în zonele de la frontiera cu Ucraina pot avea loc conflicte între refugiați, mai ales pe fondul stresului și al oboselii. În condițiile în care aceștia provin dintr-o zonă de război, se poate întâmpla ca aceștia să aibă asupra lor arme de foc.

„Să fiți atenți și bine echipați. Nu ne-am mai confruntat, până acum, cu o asemenea situație”, ar fi spus chestorul general Bogdan Despescu la videoconferință.

În același timp, surse din Poliție au declarat, pentru Gândul, că polițiștilor li s-ar fi comunicat să raporteze orice fel de incident, indiferent de gravitatea lui, în care sunt implicați cetățeni ucraineni.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase