Polițiștii din Constanța au tras focuri de armă pentru oprirea unui șofer în trafic. Ce au descoperit oamenii legii la verificări

Polițiștii din Constanța au tras focuri de armă pentru oprirea unui șofer în trafic. Ce au descoperit oamenii legii la verificări
Polițiști rutieri în acțiune la Constanța / Sursa foto: IPJ Constanța
Publicat: 07/08/2021, 18:38

Polițiștii constănțeni au tras, sâmbătă dimineața, opt focuri de armă, nu numai pe plan vertical, după ce un șofer nu a oprit la un control de rutină în traficul din municpiul Constanța. Evenimentul a avut loc după ce noaptea trecută oamenii legii au desfășurat o acțiune amplă în tot judeluțul, inclusiv în stațiuni, pentru prevenirea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au încercat, sâmbătă dimieața, în jurul orei 7:40, să oprească regulamentar un conducător auto care se deplasa în municipiu. Șoferul nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor și a refuzat să oprească, așa că polițiștii au plecat în urmărirea sa.

Șoferul consumase și cocaină

„Pentru a opri autoturismul, polițiștii rutieri au tras opt focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția anvelopelor. Precizăm faptul că s-au înregistrat doar avarii la nivelul autoturismului, fără a exista victime omenești”, a transmis IPJ Constanța.

După imobilizarea autovehiculului, cei doi ocupanți au încercat să fugă, dar polițiștii reușind să-i prindă în scurt timp și să stabilească identitatea lor. Așa l-au identificta pe șofer, un bărbat de 37 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice (0.46 mg/l în aerul expirat).

Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, iar în urma testării rapide pentru substanțe psihoactive, rezultatul a reieșit pozitiv și pentru cocaină și barbiturice.

Mai mult, polițiștii au descoperit că bărbatul se afla sub măsura controlului judiciar, pentru furt calificat și conducere fără permis, fapte săvârșite în luna iunie a acestui an. Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Amenzi de 20.000 de lei

Acțiunea de dimineață vine după ce noaptea trecută, în intervalul orar 20.00 – 04.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Constanța, sprijiniți de un ofițer din cadrul Direcției Rutiere, au desfășurat o acțiune în județul Constanța, pe principalele drumuri naționale, dar și în interiorul localităților și stațiunilor de pe litoral, pentru prevenirea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Potivit IPJ Constanța, polițiștii au controlat peste 500 de vehicule și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 20.000 de lei, totodată fiind reținute, în vederea suspendării, 11 permise de conducere, toate pentru consumul de băuturi alcoolice, sub limita infracțiunii.

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, toate pentru lipsa inspecției tehnice periodică. Totodată, polițiștii rutieri au constatat două infracțiuni la regimul rutier, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?