Polițiștii din Dâmbovița au deschis o ANCHETĂ, după ce o bătrână dintr-un azil a murit de frig. Femeia ar fi fost uitată afară de către angajați

Polițiștii din Dâmbovița au deschis o ANCHETĂ, după ce o bătrână dintr-un azil a murit de frig. Femeia ar fi fost uitată afară de către angajați
Sursa foto: Caracter ilustrativ
Publicat: 15/12/2023, 22:23
Actualizat: 15/12/2023, 22:28

Poliţiştii din judeţul Dâmboviţa investighează condiţiile decesului unei femei de 88 de ani, internată într-un azil din localitatea Mereni, care a murit de frig. Femeia ar fi fost uitată afară de către angajați.

Poliţia Judeţeană Dâmboviţa a deschis o anchetă, după ce o femeie de 88 de ani, rezidentă într-un azil din comuna Conţeşti, satul Mereni, a ajuns la spital, la sfârşitul săptămânii trecute, cu hipotermie severă.

Ancheta a fost deschisă după ce medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte au anunţat că femeia a fost adusă la spital având o temperatură a corpului de doar 28 de grade Celsius, ea murind la câteva ore de la internarea în spital.

„La data de 9 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de un reprezentant al Spitalului Judeţean Târgovişte cu privire la faptul că o pacientă a decedat în jurul orei 03:41. Din primele verificări, se pare că, la data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 16:57, o femeie de 88 de ani, beneficiară al unui centru pentru persoane vârstnice, din localitatea Mereni, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind bănuită de hipotermie şi alte afecţiuni”, a transmis Inspectoratul Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, la solicitarea News.ro.

Anchetatorii cred că bătrâna ar fi fost uitată afară de către angajați. Potrivit observatornews.ro, bătrâna ar fi avut Alzheimer şi nu a fost capabilă să se întoarcă singură în cameră. A stat afară, unde temperatura era de doar 2 grade Celsius, până a intrat în hipotermie.

Oficialii Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa precizează că o echipă mixtă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, a făcut verificări cu privire la respectarea condiţiilor legale de către centrul pentru bătrâni.

„Toate aspectele şi împrejurările producerii evenimentului urmează să fie stabilite în cadrul dosarului penal întocmit, în cauză, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu. Investigaţiile sunt efectuate de poliţişti sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari”, adaugă reprezentanţii Poliţiei.

În urmă cu mai puţin de zece ani, Primăria Conţeşti a beneficiat de fonduri europene şi guvernamentale în cuantum de peste trei milioane de lei pentru renovarea şi reabilitarea căminului de la Mereni.

Proiectul, denumit „Extindere şi modernizare Centru rezidenţial pentru persoane vârstnice, comuna Conţeşti, Sat Mereni, Judeţul Dâmboviţa” a inclus modernizarea şi extinderea unui corp de cazare, a depozitului de alimente şi bucătăriei, dar şi a unui club destinat vârstnicilor.

Sursa foto – Caracter ilustrativ: Facebook

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata