Polițiștii italieni, puși pe jar de o descoperire bizară: Degetul unui cetățean român, descoperit de un agent de pază

Polițiștii italieni, puși pe jar de o descoperire bizară: Degetul unui cetățean român, descoperit de un agent de pază
(FOTO cu caracter ilustrativ: Pixabay.com)
Publicat: 28/01/2022, 18:58

Degetul unui cetățean român de 32 de ani, cercetat în mai multe dosare de furt, a fost găsit în urmă cu două zile, pe o stradă din Milano, în fața unui depozit de materiale reciclabile. Descoperirea a fost făcută de un agent de pază, care a alertat imediat autoritățile.

Vineri, după ce au verificat amprentele din baza de date, polițiștii au identificat posesorul degetului.  Se presupune că cetățeanul român și-a pierdut degetul în urma unei tentative de furt, însă anchetatorii nu au nicio confirmare în această direcție, pentru că nu au primit nicio plângere, relatează presa italiană.

Misterul a fost dezlegat ulterior. Degetul a fost găsit după ce un agent de pază de la depozit a observat cum un bărbat scotocea printre frunzele uscate din fața gardului. Curios, s-a dus la el și l-a întrebat ce face acolo. Atunci bărbatul i-a răspuns fără ezitare: „Degetul unui prieten, cu un inel”.

După ce au verificat imaginile de pe camerele de supraveghere, anchetatorii au constatat că în seara dinainte doi indivizi au încercat să sară gardul respectiv fugind de un agent de pază. Unul din ei și-a prins degetul într-o bară metalică a gardului, din cauza inelului. Și-a lăsat degetul și inelul la fața locului pentru a nu fi prins.

Deși nu a fost depusă nicio plângere legată de evenimentele din această săptămână, polițiștii fac în continuare cercetări pentru a descâlci ițele acestui caz bizar.