Pontonul de 80.000 de euro realizat de Primăria Alba Iulia a cedat sub greutatea unui cal

Pontonul de 80.000 de euro realizat de Primăria Alba Iulia a cedat sub greutatea unui cal
Sursa FOTO: ISU Alba
Publicat: 28/06/2022, 22:33

Un cal a căzut printre scândurile care formează puntea noului ponton construit de Primăria Alba Iulia. Incidentul s-a petrecut marţi, iar pentru a-l scoate pe cal dintre scândurile rupte a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU Alba.

Potrivit ISU Alba, detaşamentul de pompieri Alba a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui animal, în Partoş, municipiul Alba Iulia. La ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, animalul era căzut/blocat în zona pontonului de pe Râul Mureş, necesitând extragerea acestuia de către pompierii militari. Acesta a fost extras în condiţii de siguranţă, ulterior fiind predat proprietarului.

Mai exact animalul a fost prins cu chingi şi ridicat cu o autospecială a pompierilor din Alba Iulia. Primarul USR al Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a precizat pentru alba24.ro că a cerut ranforsarea pontonului, deoarece acesta flamba. În urmă cu doi ani Primăria Alba Iulia, încheia un acord de parteneriat cu Administraţia Naţională Apele Române, necesar pentru construirea zonei de agrement şi debarcader pe malul râului Mureş, la Partoş.

Investiţia a fost bugetată de consiliul local, în trimestrul I, cu suma de 368.300 lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 407.159 lei. Primarul Gabriel Pleşa a declarat că investiţia nu a fost recepţionată şi a completat că a cerut deja întărirea pontonului cu mai multe bare metalice.