O rasă de porc românesc a ajuns să fie considerată o adevărată delicatesă. Calitatea acesteia este cu mult peste cea a altor rase. Este vorba despre rasa Mangalița.
Fermierul Fecső Attila a decis să crească porci Mangalița. Este o carne deosebită, de o calitate și un gust aparte.
Fecső Attila a început să crească porci Mangalița având destul de mult timp liber, dar și un spațiu pe măsură. Și calitatea premium a contat foarte mult în alegerea făcută.
„Calitatea premium și proprietățile unice ale rasei Mangalita ne-au determinat să ne axăm și să dezvoltăm această posibilitate, folosindu-ne de abilitățile locale, cum ar fi salina și sarea din salină”, a spus acesta, într-un interviu acordat pentru agroteca.ro.
Acest fermier crește porcul de rasa Mangalița începând cu 2010 și s-a tot extins. Prin urmare, acesta ia în calcul și intrarea pe piața din Europa în momentul în care acest lucru va fi posibil, având în vedere situația actuală.
Ca și diferență, în primul rând, amintim de produsele finale. Gustul este unul diferit, la fel și calitatea.
„Diferența între rasa Mangalita și alte rase comune este extrem de mare, deoarece produsele obținute din Mangalita sunt total superioare celorlalte rase, atât ca gust, aspect fizic, cât și la calitate și sănătate”, a completat acesta.
Porcul românesc vine însă și cu provocări. Se pare că legislația este schimbătoare, iar animalele sunt ceva mai diferite decât speciile deja cunoscute, cu un alt temperament.
În ce privește produsele obținute de la porcul Mangalița, ele sunt unele cât se poate de variate. Mai exact, fermierul spune că se obține jambon, slănină, mușchi, dar nu numai, toate aceste produse fiind de calitate superioară.
CITEȘTE ȘI: