Postul Paștelui 2025: cât a ajuns să coste un burger vegetarian, o ciorbă de legume sau un meniu chinezesc? Iată ce prețuri sunt practicate la legume și fructe, în piețe, în această perioadă.
Ne aflăm în Postul Paștelui (3 martie – 19 aprilie 2025), o perioadă în care mulți creștini aleg să se abțină de la anumite produse alimentare și se îndreaptă mai mult spre rugăciune. Așa cum arată cutuma religioasă, în cea mai aspră perioadă a anului nu se consumă anumite produse, precum: carne, lactate, ouă, dar și produsele derivate din acestea. În acest post vor exista doar 2 dezlegări la pește. Însă, ce prețuri sunt practicate în localuri, supermarketuri sau de un burger vegetarian, o ciorbă de legume sau un meniu chinezesc? Toate acestea sunt produse care pot fi consumate de cei care țin post, atât acasă, cât și în oraș.
Cei care vor să servească masa acasă, în oraș sau la birou, pot opta pentru diverse mâncăruri de post. Printre acestea se numără și burgerul vegetarian. O porție costă între 45 și 55 de lei. Pentru un meniu chinezesc, un client plătește, în medie, 36 de lei. O ciorbă de legume costă 20 de lei.
Cei care vor să consume mâncăruri de post le pot prepara direct acasă. În piețe, clienții vor găsi legume și fructe proaspete din care pot fi preparate mâncăruri delicioase. Pentru un kilogram de ceapă, un client plătește 5 lei. Același preț este practicat și în cazul unui kilogram de cartofi. Pentru un kilogram de fasole, prețul este între 10 și 15 lei, iar sfecla costă 8 lei per kilogram. Un kilogram de morcovi costă 7 lei. Pentru o legătură de ridichi, clientul poate plăti 2 lei, arată Observatornews.ro.
Sursă foto: colaj Envato (caracter ilustrativ)