Povestea bărbatului din Pitești, căruia medicii nu îi mai dădeau nicio șansă de supraviețuire după ce a fost atacat de un urs: „Când m-a apucat de cap, am zis că e sfârşitul” (VIDEO)

Publicat: 13/07/2021, 15:34
Actualizat: 13/07/2021, 16:37

Adrian Sima, un bărbat de 39 de ani din Piteşti, județul Argeș, a fost rănit grav de urs – în noiembrie 2018 – pe când se afla la vânătoare de mistreți în localitatea Mălureni.

Acum, bărbatul a decis să îşi spună povestea, pentru site-ul epitesti.ro, în speranța că autorităţile vor lua măsuri pentru prevenirea unor incidente similare, în contextul în care numărul atacurilor urşilor a crescut îngrijorător în România, în ultima perioadă.

Incidentul a avut loc în data de 11 noiembrie 2018, atunci când Adrian Sima se afla la o partidă de vânătoare de mistreţi în localitatea Mălureni, aproape de Piteşti. Partida s-a desfăşurat normal, dar la final – când aştepta gonacii – i-a apărut în faţă un urs foarte mare (la o distanţă de aproximativ 50 – 60 de metri).

„A trecut de mine, undeva în lateral dreapta aveam un drum forestier, a ieşit la drumul respectiv şi nu trebuia decât să traverseze râul să plece. În drum, s-a întors efectiv spre mine, m-a fixat şi a luat-o glonţ spre mine. Câteva secunde. Nu ai timp să reacţionezi, să gândeşti. Am urlat cât am putut de tare la el, dar a continuat să alerge spre mine. Aveam o puşcă, am tras un foc în pământ, la 10 metri în faţă, să încerc să-l sperii. Când am văzut că tot continuă să alerge, m-am blocat efectiv şi m-am întors cu spatele pe după un pom. A venit şi m-a luat de picior”, a povesti Adrian Sima pentru ePitesti.ro.

Când l-a luat de picior, s-a ales cu cinci găuri în pulpa dreaptă, iar norocul vânătorului de mistreți lui a fost acela că, atunci când i-a dat drumul membrului inferior, a căzut între doi arbori, care era foarte aproape de corpul său.

„Mi-a dat drumul la picior şi a încercat să mă ia de cap, era în spatele meu. Instinctiv am ridicat mâna să mă apăr şi atunci m-a muşcat de mâna stângă, aici unde am şi o tijă metalică de 15 centimetri. Osul de la mâna stângă a fost rupt exact cum rupe un copil o grisină, atât de uşor. Are o forţă incredibilă. Sincer să vă spun, mă aşteptam să mor. În momentul în care m-a apucat de cap, atunci am zis că este sfârşitul. M-a muşcat de cap, am avut un colţ la 2 milimetri de carotidă şi încă unul la 4 milimetri de unde se îmbină coloana vertebrală cu cutia craniană Băiatul care era cu mine, a aruncat cu pietre către urs, către noi, şi ursul mi-a dat drumul, într-un final”, a mai spus Adrian, pentru sursa citată.

FOTO & VIDEO: ePitesti.ro

CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase