Povestea emoționantă a polițistei din DGA care s-a aruncat de la etajul 9. Și-a dorit o ultimă călătorie

Povestea emoționantă a polițistei din DGA care s-a aruncat de la etajul 9. Și-a dorit o ultimă călătorie
Sursa - caracter ilustrativ: Mediafax Foto
Publicat: 08/07/2021, 18:04

Polițista din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) care a murit, în noaptea de marți spre miercuri, după ce s-a aruncat de la etajul 9, absolvise două facultăți și vorbea fluent trei limbi străine. Femeia avea în spate o lungă carieră în structurile Ministerului Afacerilor Interne și ajunsese unul dintre cei mai apreciați ofițeri. Realizările profesionale nu au fost, însă, de ajuns. Seara, după ce părăsea sediul instituției aceasta devenea, dintr-o dată, tristă sub apăsarea singurătății.

Daniela Maxim a dat târziu la Academia de Poliție. Inițial, alesese Facultatea de Litere și era pasionată de limbile străine, însă se simțea atrasă iremediabil de uniforma de poliție. Surse din rândul celor care au cunoscut-o au povestit, pentru Gândul, că Daniela era, încă din studenție, o fire extrem de studioasă. mereu curioasă, care căuta răspuns pentru orice întrebare.

În plus, vorbea fluent trei limbi străine. Cunoștea perfect ceha, franceza și engleza. După ce a absolvit Academia, la capătul unei perioade petrecute în structurile de ordine publică, unde s-a familiarizat cu fauna de pe stăzi și problemele cetățenilor, tânăra locotenent a ajuns la cercetări penale, activitate care i se potrivea mai bine decât activitățile care implicau un contactul direct cu infractorii.

Dincolo de orice, Daniela Maxim era pasionată de călătorii. Sursele citate au precizat că aceasta a vizitat multe țări, inclusiv cu ocazia unor delegații. Cunoștințele pe care aceasta le acumulase au recomandat-o pentru un post în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), una dintre structurile de elită ale MAI, pentru care selecția de personal este una foarte strictă.

Realizările profesionale nu compensau, însă, faptul că femeia suferea, în tăcere, de singurătate. Cu toate acestea, spun surse din rândul foștilor ei colegi, era o femeie puternică și nu lăsa se vadă că este măcinată de suferință. Ajunsă la 51 de ani și aflată în pragul pensionării, comisarul șef Daniela Maxim locuia singură într-un apartament situat la etajul 9 al unui bloc din sectorul 3. Nimeni nu bănuia că ce luptă surdă se ducea în sufletul Danielei, care, la serviciu, găsea un zâmbet pentru toată lumea.

Polițista a făcut curat în casă înainte să-și pună capăt zilelor

Nu cu mult timp înainte să-și pună capăt zilelor, aceasta a plecat într-o ultimă vacanță și, de această dată, a ales Spania. A revenit la birou la fel de pozitivă cum o știa toată lumea. Începuse, însă, să vorbească despre pensionare, mai ales că, în curând, avea să îndeplinească toate condițiile.

Totuși, fără să spună la nimeni, Daniela Maxim se gândea din ce în ce mai serios să-și pună capăt zilelor. Marți seară, pe fondul depresiei, aceasta a început să se pregătească de sinucidere. Mai întâi, a decis că totul trebuie lăsat în ordine.  A făcut curățenie generală. pentru că știa că anchetatorii vor intra în locuință pentru a face cercetarea la fața locului, așa cum se întâmplă în asfel de situații. Apoi, s-a așezat la masă și a redactat o scrisoare, pe cinci pagini, în care și-a cerut iertare față de cei pe care urma să-i facă să sufere dar explica faptul că singurătatea a devenit de nesuportat.

Apoi, a avut grijă ca ușa de la intrarea în apartament să fie descuiată, pentru a nu fi necesară spargerea ei și s-a aruncat în gol. Polițiștii au deschis un dosar de moarte suspectă, însă, potrivit unor surse judiciare, nu există suspiciuni de omor, drept pentru care ancheta urmează să fie clasată.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee