Povestea lui Ionuț, bărbatul care s-a sinucis din dragoste, după ce a încercat de mai multe ori să-și curme viața. Acum și-a tăiat venele, apoi și-a pus și ștreangul de gât

Publicat: 06/06/2022, 16:11
Actualizat: 06/06/2022, 16:17

Poveste de iubire terminată tragic în municipiul Curtea de Argeș. Un bărbat din localitate iubea atât de mult o femeie, care i-a fost și soție, încât nu concepea viața fără ea. Cei doi au fost căsătoriți, au și un copil, dar au divorțat din cauza comportamentului lui, uneori agresiv, de neînțeles.

După separare, bărbatul nu a mai avut un echilibru emoţional și nici raţional. De multe ori își agasa fosta soție și, din această cauză femeia a fost nevoită să facă și plângere la poliție. Episoadele agasante și de agresiune s-au soldat cu o interdicţie din partea judecătorilor de a se mai apropia de fosta sa parteneră de viață. A fost începutul unui lung lanţ de gesturi extreme pe care Ionuţ le-a făcut, pas cu pas, în încercarea de a o pedepsi pe femeie sau de a încheia socotelile lui cu lumea asta.

La sfârşitul anului 2021 s-a aruncat cu maşina într-un canal din Valea Danului, undeva în apropierea hidrocentralei din zonă. O anunțase înainte pe femeie că se va sinucide. A fost salvat de pompieri, evacuat cu barca şi preluat de SMURD din apele îngheţate.

În februarie anul acesta s-a dus în blocul în care locuia fosta soţie, la părinții acesteia, a turnat benzină pe uşa apartamentului şi a ameninţat că pune foc. Femeia disperată a alertat Poliţia, iar episodul s-a derulat ca în filme, cu intervenție rapidă, imobilizare şi prevenirea unei nenorociri care putea afecta toţi locuitorii din bloc.

Într-un amestec de iubire şi ură, a urmărit-o obsesiv pe fosta sotie

Și atunci bărbatul a declarat, în ciuda evidenței, că nu dorea să îi facă ei rău, ci că voia să se sinucidă. În urma episodului a rămas carburnatul scurgându-se pe scară, vecinii traumatizaţi și femeia care nu ştia cum mai poate scăpa. El a fost evaluat şi reţinut, însă oamenii legii i-au dat voie lui Ionuţ să umble din nou pe străzi, sub control judiciar.

Mai departe, într-un amestec de iubire şi ură, a urmărit-o obsesiv pe fosta sotie și a încercat, în cele mai radicale feluri, s-o întoarcă în relaţia care fusese între ei.

Recet, s-a întâlnit ea într-un magazin, unde ar fi pupat-o, iar ea a anunţat poliţia despre încălcarea interdicţiei.

În capul bărbatului, lucrurile au luat-o razna. A anunţat că se omoară.

Cu puţine indicii (“mă spânzur de un mesteacăn”) , însoţiţi de jandarmi, pompieri şi ajutaţi de o asociaţie offroad, polițiștii au căutat duminică ore în şir în Curtea de Argeş şi în împrejurimi. I-au găsit maşina abandonată într-un cartier şi au luat-o, pas cu pas, pe urmele lui. L-au descoperit în pădure, cu ştreangul la gât şi mâinile legate.

Nu se spânzurase încă, era doar urcat în copac.

Poliţistul negociator de la Acţiuni Speciale a încercat să îl convingă să renunţe la gestul pregătit cu precizie. Ionuţ era însă hotărât. S-a aruncat în gol, moment în care poliţistul a urcat rapid în copac şi i-a tăiat ştreangul. L-au preluat echipajele SMURD care au efectuat manevrele de resuscitare, stabilizându-i funcţiile vitale pentru a fi transportat la spital.

Nu afecţiunile provocate coloanei prin spânzurătoare l-au răspus…

De la Curtea de Argeş, bărbatul sinucigaș a fost urcat într-un echipaj medical şi transferat către Spitalul Judeţean. Drumul însă a fost ultimul pentru Ionuț. A intrat în stop cardio respirator pe traseul către Piteşti şi a murit.

Nu afecţiunile provocate coloanei prin spânzurătoare l-au răspus, ci o hemoragie extremă generată de faptul că, până să fie găsit, se tăiase pe braţe. Reprezentanții autorităților au făcut tot ce era omeneşte posibil să-l oprească, din nou, pe omul croit să se sinucidă. A fost un final tragic la sfârşitul unei poveşti de dragoste peste care el nu a reuşit să treacă niciodată. De fiecare dată, la fiecare gest extrem, le povestea salvatorilor că îşi iubeşte atât de mult soţia, încât nu poate trăi fără ea.

A fost ultimul act al unei drame trăite și anunțate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”