Povestea tulburătoare a familiei din Călăraşi care s-a aruncat în Dunăre pentru că locuia pe străzi. Soțul femeii s-ar fi spânzurat în trecut

Povestea tulburătoare a familiei din Călăraşi care s-a aruncat în Dunăre pentru că locuia pe străzi. Soțul femeii s-ar fi spânzurat în trecut
Sursă foto: Captură video Pro TV
Publicat: 08/01/2022, 12:46
Actualizat: 08/01/2022, 12:56

O femeie, fiul şi nora sa, care trăiau de mai multă vreme pe băncile din parcul din centrul oraşului Călăraşi, s-au aruncat, vineri seară, în apele braţului Borcea. Cele două femei au murit, iar bărbatul a fost dus la spital, în stare de hipotermie.

Cei trei erau cunoscuţi cu afecţiuni psihice şi ar fi recurs la acest gest extrem din disperare, pentru că locuiau pe străzi, după ce casa le-a fost scoasă la vânzare.

Ar fi încercat să îşi ia viaţa și în trecut

În urmă cu cinci ani aceștia ar fi încercat să-și ia viața, după ce garsoniera în care locuiau a fost scoasă la vânzare pentru că nu îşi plăteau datoriile. Atunci, un poliţist a reuşit să le salveze viața. Autorităţile locale le-au oferit o locuinţă socială în care nu au stat mult, deoarece nu aveau bani să-și plătească întreținerea, spun surse pentru Gândul.

„S-au aruncat de aici toți trei și am strigat la ei să nu se mai arunce, dar s-au aruncat”, a declarat un martor ocular.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, soțul femeii s-a spânzurat în urmă cu foarte mulţi ani, într-o comună din judeţ. După incident, cei trei au descis să vina în Călăraşi, deoarece nu își mai doreau să locuiască în casa în care s-a întâmplat tragicul eveniment.

Ce spune primarul din Călăraşi

Pompierii nu au reuşit să le mai scoată în viaţă pe cele două femei, însă au reuşit însă să îl salveze pe bărbat. Acesta este în stare destul de gravă, la spitalul din Călăraşi. Autorităţile spun că au fost legate de mâini şi de picioare şi că nu au avut niciun fel de pârghii, astfel încât să le salveze pe cele trei persoane.

Primarul din Călăraşi se apără şi spune că a avut mâinile legate în acest caz. Edilul a declarat că a încercat să găsească o soluţie, însă legea nu i-a permis.

Legislaţia nu ne-a permis, pentru că ei nu agresau pe nimeni, nu făceau răutăţi. Ei au vrut tot timpul să stea acolo„, a declarat Marius Dulce, primar Călăraşi.

Pompierii de la Detaşamentul Călăraşi au fost solicitaţi să intervină, vineri după-amiază, pentru extragerea din apele braţului Borcea a trei persoane, un bărbat şi două femei, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu.

Cei trei au fost văzuţi în apă în zona parcului Mare din centrul municipiului Călăraşi.

„Echipajele de intervenţie au ajuns rapid la faţa locului, au extras cele două femei aflate în stop cardio-respirator. Ele nu au putut fi resuscitate, fiind declarat decesul de către medicul de pe echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a declarat Ovidiu Tătăranu.