EXCLUSIV | Povestea tulburătoare a fetițelor scoase din flăcări de un vecin. Bunicul a cerut ordin de protecție împotriva iubitului mamei: „O ținea cu mâna de gură ca să nu mai țipe”

EXCLUSIV | Povestea tulburătoare a fetițelor scoase din flăcări de un vecin. Bunicul a cerut ordin de protecție împotriva iubitului mamei: „O ținea cu mâna de gură ca să nu mai țipe”
Sursă foto: ISU/Iași
Publicat: 09/02/2022, 13:50
Actualizat: 09/02/2022, 19:47

Bunicul celor trei fetițe care erau singure în casă atunci când a izbucnit incendiul la locuința din localitatea ieșeană Vladomira a cerut ordin de protecție împotriva concubinului mamei.

Incendiul ar fi izbucnit, miercuri, de la o sticlă cu benzină care era pusă lângă sobă. Mama copiilor a plecat de dimineață cu concubinul său, la Iași și a lăsat-o pe fata mai mare, de 11 ani, să aibă grijă de surorile sale, de 3 și 4 ani. Aceștia mergeau la Judecătoria Iași, acolo unde bărbatul avea termen pentru judecarea cererii de emitere a ordinului de protecție cerut de bunicul fetelor.

Într-o seară, se auzea scandal din casă, fata cea mare țipa, iar când bunicul s-a dus la geam să vadă despre ce e vorba, a văzut că bărbatul o ținea cu mâna de gură ca să nu mai țipe. A sărit la bătaie și la bunicul copiilor, îl amenința”, au declarat pentru Gândul surse apropiate familiei.

Judecătoria Iași a respins, ca neîntemeiată, cererea bunicului fetițelor de emitere a unui ordin de protecție față de concubinul fiicei sale. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Iași.

Avocatul care l-a reprezentat pe bărbatul pentru care bunicul a cerut ordin de protecție a declarat, pentru Gândul, că judecătorul a apreciat că cererea este nefondată. Din probele prezentate, nu a rezultat că ar fi vorba de un pericol iminent pentru fetițe, toate neînțelegerile fiind strict între concubin și bunicul fetițelor.

„În primul rând, a fost invocată o lipsă a obiectului, având în vedere că deranjul provocat reclamantului a fost în timpul cât pârâtul locuia în aceeași casă. La momentul judecării procesului, clientul meu nu mai locuia la acel domiciliu. În plus, s-a solicitat de către partea adversă doar proba cu înscrisurile de la dosar, deci fără mărturii, interogatoriu, iar din înscrisuri am susținut că nu reieșea o stare de pericol iminentă. Deci nu se justifică impunerea unui ordin de protecție pentru clientul meu”, a spus Dragoș Lungu, avocatul care l-a reprezentat pe concubinul mamei fetițelor.

Fetițele au arsuri pe jumătate din corp

Cele două fetițe, de 3 și 4 ani, au arsuri pe jumătate din corp: pe față, torace și mâini, iar starea lor este una gravă.

Sora mai mare a fetițelor, în vârstă de 11 ani, are arsuri doar pe 2% din corp și ea a povestit medicilor că a luat foc pătuțul în care se aflau cei mici, fiind efectiv cuprinși de flacără. În acest moment, medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași intervin chirurgical.

Au fost aduși în UPU doi pacienți cu arsuri de gradul III prin flacără. La o primă evaluare, unul dintre pacienți are arsuri pe o suprafață de 60% și se află în sala de operație, iar celălalt are estimată suprafață de 45%. Pacienții sunt gravi, cu prognostic rezervat având în vedere vârsta și suprafața”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Mama copiilor a venit și s-a internat în spital pentru a fi alături de copii, spun reprezentanții spitalului.

Ce spune DGASPC

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială si Protecție a Copilului (DGASPC) din Iași spun că în momentul de față se evealuează situația și urmează să se ia o măsură de protecție.

„În momentul de față, asistenții sociali și un psiholog se află la spital pentru evaluarea situației. În măsura în care vom considera de cuviință vom lua o măsură de protecție ori în familia extinsă, ori la asistenții maternali. De asemenea. vom iniția și un program de consiliere pentru cei trei copii. Sperăm ca lucrurile să fie bine”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Aceștia au mai spus că fata cea mai mare, de 11 ani, nu are paternitate recunoscută, iar bunica din partea mamei ceruse să aibă grijă de ea pentru că o creștea de când era mică și între ele era „o legătură de afecțiune puternică”.

Cele trei fetițe se află momentan la Spitalul de Copii „Sf. Maria” unde sunt evaluate arsurile pe care le-au suferit.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun