Predici și pliante anti-vaccinare la catedrala din Făgăraș. Reprezentanții Patriarhiei Române au reacționat vehement: Materialele nu pot fi asociate cu BOR

Predici și pliante anti-vaccinare la catedrala din Făgăraș. Reprezentanții Patriarhiei Române au reacționat vehement: Materialele nu pot fi asociate cu BOR
Publicat: 03/11/2021, 19:32

Vaccinul anti Covid-19 este o unealtă a morții, susține preotul care slujește la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Făgăraș. La finalul liturghiei de duminică, părintele i-a îndemnat pe credincioși să renunțe la ideea imunizării dacă vor să își salveze sufletele. Prelatul a fost înregistrat în timp ce le explica oamenilor că vaccinul face parte dintr-un război între forțele binelui și ale răului.

Cele spuse de preot precum și materialele apărute în catedrală au atras o reacţie vehementă din partea Bisericii Ortodoxe Române.

„Cu Covidul, cu vaccinările, toate astea sunt lucrurile satanei. Vor să ne despartă de Dumnezeu, să ne ducem în fundul iadului, nu să mai mergem la Dumnezeu. De ce să ne câștige Dumnezeu? Dumnezeu este interesat de fiecare om, dar ei nu vor. Satana nu vrea. E o luptă a satanei, un război nevăzut între satana și Dumnezeu și îngerii lui Dumnezeu. Să distrugă biserica, ortodoxia, care mai ține credința adevărată, să nu mai existe ce suflet, trup. Atunci unde ne ducem? Ne ducem în fundul iadului și e păcat. Mare atenție, trebuie să știm adevărul, să cunoaștem, să ne luptăm”, a spus preotul Ioan Ciocan, parohul Catedralei din Făgăraș, potrivit brasov.net.

Mai mult decât atât în biserică, chiar la magazinul de lumânări și icoane, enoriașii puteau găsi pliante cu mesaje anti vaccinare. Cei care au creat broșurile au invocat studii făcute de presupuși cercetători și experți în sănătate, dar au citat și din declarații ale unor preoți din țară, dar și de peste hotare.

Reprezentanții Patriarhiei Române au reacționat vehement față de cele spuse de preot

Reprezentanții Patriarhiei Române au reacționat vehement față de cele spuse de preot și de conținutul din materialele apărute în Biserică. Aceștia au transmis un comunicat de presă în care îndeamnă enoriașii să se vaccineze și au precizat că „materialele propagandistice răspândite împotriva mesajului oficial al medicilor, în contextul pandemiei, nu pot fi asociate în nici un fel cu Biserica Ortodoxă Română. Aceasta a exprimat constant, inclusiv recent, îndemnul său ferm la ascultarea de medici în orice problemă de sănătate personală și publică. Persoane sau grupări animate de bigotism și conspiraționism nu reprezintă nici instituția, nici corpul viu al Bisericii”.

Titluri apocaliptice în broșura antivaccin

Pliantele, aflate la a patra ediție, și publicate în luna august a acestui an, au titluri apocaliptice. Așa zișii specialiști scriu că vaccinul este un experiment și îndeamnă oamenii să nu se vaccineze pentru a nu regreta. Iată doar câteva dintre articolele din broșură:

„Cercetătorii din Spania au descoperit că vaccinul anti Covid de la Pfizer-BioNtech conține oxid de grafen, o substanță foarte toxică. Este o toxină care declanșează formarea de trombi și coagularea sângelui. De asemenea, are un impact asupra sistemului imunitar”

„Virusolog premiat Dr. Sucharit Bhakdi ne recomandă aproape plângând să NU ne facem acest cadou până de Crăciun, să nu ne autocondamnăm la moarte. Prin vaccin se inoculează însăși gena virusului CV19, ucigându-ne limfocitele, adică exact acele celule care luptă cu virușii, anulându-ne practic sistemul imunitar”

„Întreaga poveste a coronavirusului nu este altceva decât planul forțelor demonice care constituie așa numita globalizare și care are ca drept obiectiv să conducă societatea umană spre primirea peceții Antihristului, adică cipul cu numărul 666 care va fi implantat în corpurile noastre sub pretextul vaccinului”

„Dacă mama va lăsa copilul să fie vaccinat este ca și cum l-ar da la moarte. Nu primiți acest vaccin și nimic din ce aduc nou puterile politice de azi. Totul este la vedere și sunt conștienți că nu mai au nici un adversar de temut în lupta pentru exterminarea populației, iar cei putini care vor rămâne să se închine lor”

„Vaccinul va putea schimba nu numai ADN-ul uman, dar poate permite alterarea gândurilor și acțiunilor unei persoane să fie influențate de controlul de la distanță”

„Boris Johnson recunoaște folosirea nanotehnologiei în vaccinuri: revoluționează medicina prin roboți capabili să înoate prin corpul nostru”

Preotul care slujește la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Făgăraș nu a fost de găsit pentru a da un punct de vedere în legătură cu această situație. În schimb, cei care lucrează la biserică spun că broșurile nu au fost făcute de preoți și nu știu cine ar fi adus pliantele în lăcașul de cult.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase