Prefectul Capitalei, Alin Stoica, despre aglomeraţia din magazine: Vom discuta cu retailerii pentru a găsi noi soluţii

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, despre aglomeraţia din magazine: Vom discuta cu retailerii pentru a găsi noi soluţii
Prefectul Capitalei, Alin Stoica Sursa: Eduard Vînătoru/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 05/04/2021, 08:21

Prefectul Capitalei a declarat că se întâlnește, în această săptămână, cu reprezentanții magazinelor,  pentru a găsi noi soluţii  pentru evitarea aglomeraţiilor. Reactia lui Alin Stoica vine dupa ce a sesizat haosul din magazine în urma aplicării măsurii de a le reduce programul până la ora 18.00, în weekend

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit, vineri, în exclusivitate la Antena 3, despre măsura referitoare la închiderea magazinelor la ora 18.00.

Alin Stoica reacționeaza la aglomerațiile din magazine din weekend

„Am inițiat contactele pentru a cere date despre ce s-a întamplat în primul weekend în care au fost măsurile aplicate, vineri, sâmbătă, duminică, pentru că weekendul trecut doar duminica a fost aplicată masura, și, pe baza datelor respective, să avem apoi o discuție pe propuneri de măsuri în așa fel încât să se evite aglomerațiile. 

Am văzut ca în unele locuri au fost aglomerații, nu știm dacă tipul ăsta de dinamică a fost în toate magazinele. În alte magazine nu a fost aglomerație și atunci trebuie să vedem dacă sunt afectate mai degrabă magazinele mici, de cartier, sau care sunt intervalele orare și să discutam eventuale propuneri că să evităm aglomerarea”, a declarat Alin Stoica.

Alin Stoica a făcut referire la alocarea unui spațiu suplimentar pentru fiecare client, în condițiile în care presiunea asupra spitalelor va crește în urma măsurilor deja anunțate.

Prefectul Capitalei: Am luat și măsura complementară de a asigura cei 7 metri pătrați pe fiecare client

”Dacă aceste măsuri duc la aglomerări suplimentare atunci ele trebuie regândite sau însoțite de alte măsuri.

De exemplu, pentru marile magazine unde prevedeam că este posibil să se întâmple astfel de aglomerări, am luat și măsura complementară de a asigura cei 7 metri pătrați pe fiecare client, am văzut în ultima vreme că sunt mai multe cazuri grave.

Deși sunt mai puține în total și încep să scadă, totuși sunt mai multe cazuri grave, sunt oameni care trebuie internați și trebuie îngrijiți, de aceea presiunea pe spitale este unul dintre factorii care poate să determine luarea de măsuri suplimentare chiar dacă rata de infectare scade. Dar să sperăm că nu va fi cazul”, a declarat Alin Stoica.

Alin Stoica spune că va monitoriza mai îndeaproape situaţia.

„Dar asta se va întâmpla în primele zile ale săptămânii următoare. O să avem contacte dese în primele zile, în așa fel încât să venim cu… adică să avem datele respective, să le analizăm și apoi să avem și un set de propuneri, dacă trebuie. În funcție de ce date disponibile vor fi și… măsurile trebuie să vizeze evitarea aglomerării, evident”, a mai declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase