Prefectura Capitalei, în contextul grevei STB: „Au fost suplimentate efectivele de poliție și jandarmerie la stațiile de metrou”

Publicat: 20/01/2022, 10:07

Prefectura Municipiului București a anunțat că în contextul grevei STB de joi dimineață au fost suplimentate efectivele de polițiști și jandarmi în zona stațiilor de metrou.

„În această dimineață, Prefectul Municipiului București, Alexandra Văcaru, în virtutea atribuțiilor legale privind respectarea ordinii publice și menținerea climatului de pace socială, Directorul general al Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, și Directorul general al Jandarmeriei București, Ionel-Cătălin Stegăroiu, au dispus măsuri operative, în sprijinul populației afectate de greva lucrătorilor STB”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Prefectura Municipiului București.

Potrivit sursei citate, în contextul grevei STB, s-au luat următoarele măsuri:

–     Suplimentarea efectivelor de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou, atât în interior cât și la exterior, în scopul asigurării unui flux normal, pentru prevenirea oricăror incidente și aglomerări, în context pandemic.

–     A fost suplimentat efectivul de poliție rutieră, care împreună cu poliția locală asigură fluidizarea traficului în principalele intersecții.

–     Informarea cetățenilor aflați în stațiile STB, prin echipajele de poliție și jandarmerie, cu privire la situația generată de grevă.

–     Metrorex a informat cu privire la utilizarea întregii flote de trenuri, disponibilă pentru a prelua un flux cât mai mare de călători și pentru reducerea timpilor de așteptare în stații.

Nicușor Dan: „Este o grevă orchestrată politic”

Negocierile dintre sindicaliștii din STB și conducerea Societății nu au avut rezultate, asfel că șoferii au declanșat joi greva spontană.

Surse din cadrul STB au precizat pentru Gândul că mai mulți lideri de sindicat au influnețat joi dimineață conducatorii de vehicule să nu iasă în traseu.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a susținut, joi, o conferință de presă referitoare la greva șoferilor STB. El afirmă că este „orchestrată politic” și a făcut apel la șoferi să reia activitatea, pentru că viețile a sute de mii de bucureșteni sunt afectate.

Edilul a punctat că au fost depuse la Tribunalul București mai multe acțiuni în instanță.

„Există o obligație legală ca pentru transportul public să fie asigurată o activitate de o treime, lucru care nu se întâmplă. Acțiunea în instanță este scrisă, depusă la Tribunalul București de către STB, în care solicită judecătorilor să constate că această acțiune este ilegală și este un conflict de muncă, există o cerere de intervenție din partea Municipalitatății pentru că această grevă afectează viața a sute de mii de bucureșteni”, a declarat, marți, Nicușor Dan.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult