Premierul Ciucă se pregătește să facă curățenie în Guvern. Cine sunt miniștrii care ar putea fi dați afară

Premierul Ciucă se pregătește să facă curățenie în Guvern. Cine sunt miniștrii care ar putea fi dați afară
Nicolae Ciucă / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 27/06/2022, 18:28
Actualizat: 27/06/2022, 18:37

Lista miniștrilor care nu au performat a ajuns pe masa premierului Nicolae Ciucă. În următoarele zile se așteaptă ca lista miniștrilor propuși pentru a fi dați afară să fie anunțată public.

Prim-ministru Nicolae Ciucă mai are la dispoziție încă cinci zile pentru a evalua performanța miniștrilor din cabinetul său, însă deja s-a făcut o listă cu „țintele” de care de care Guvernul ar trebui să scape.

Unul dintre miniștri față de care există reale nemulțumiri este ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș din partea PSD care nu a reușit până acum să îndeplinească decât cinci jaloane din cele 27 care ar fi trebuit să fie realizate până la sfârșitul acestui trimestru. Un alt nume de pe lista lui Ciucă este ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, tot de la PSD. Liberalii sunt nemulțumiți de situația financiară în care a ajuns România sub conducerea social-democraților la Finanțe.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila este un alt nume propus pentru a fi eliminat din Guvern. Nici social-democrații și nici liberalii nu sunt mulțumiți de modul cum au fost împărțite sumele acordate de Minister către Primăriile din țară.

De asemenea și Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a intrat pe lista neagră a lui Ciucă, după ce chiar și președintele Klaus Iohannis i-a adus critici. Șeful statului și-a exprimat public nemulțumirea față de Dîncu în urma arfirmațiilor făcute de acesta cu privire la blocada Mării Negre cu mine rusești., potrivit Antena 3.