Premierul Nicolae Ciucă, despre decizia de a nu face o remaniere guvernamentală: „Am considerat că orice înlocuire acum ar fi generat o stagnare a măsurilor pe care le luăm”

Premierul Nicolae Ciucă, despre decizia de a nu face o remaniere guvernamentală: „Am considerat că orice înlocuire acum ar fi generat o stagnare a măsurilor pe care le luăm”
Premierul Nicolae Ciucă / Sursa foto: Guvernul României
Publicat: 28/09/2022, 22:29
Actualizat: 28/09/2022, 22:38

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, într-un interviu pentru un post TV de știri, că nu a fost nevoie de remanieri în cabinetul pe care îl conduce, pentru că schimbarea din funcție a unui ministru ar fi condus la o „stagnare a măsurilor” luate la nivel guvernamental.

„Dacă am fi avut probleme deosebite care să genereze o astfel de decizie, vă rog să aveţi încredere că o făceam fără nici cea mai mică reţinere. Activitatea la nivelul Guvernului – chiar poate cineva odată va face o statistică să vadă câte şedinţe de Guvern, câte activităţi au fost, care au fost problemele cu care ne-am confruntat şi care sunt activităţile specifice – a fost o dinamică a acestor activităţi prin care am considerat că orice înlocuire acum ar fi generat o stagnare a măsurilor pe care le luam”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-un interviu la Antena 3-CNN.

Întrebat dacă ar renunța la funcția de prim-ministru în favoarea liderului PSD, Marcel Ciolacu, acesta a răspuns afirmativ.

„Este o decizie care s-a luat în momentul formării coaliţiei. Nu văd niciun fel de problemă în momentul de faţă. Am văzut aceste temeri şi întrebări. În tot ceea ce am discutat şi am agreat ne-am ţinut de cuvânt, am fost parteneri cât de poate de oneşti, vom continua să fim până la final, nu avem nici cea mai mică îndoială că se va întâmpla altfel”, a spus premierul.

În schimb, a evitat să precizeze dacă, după ce va renunța la funcția de premier, va prelua șefia Senatului. El a afirmat doar că singura sa preocupare în momentul de față este legată de activitatea guvernamentală.

„Chiar dacă mi se reproşează că, domnule, nu apare la televizor, nu se duce la interviuri ş.a.m.d., am mai discutat cu presa şi la întâlnirile informale şi am spus şi atunci şi o spun şi acum, iacătă, şi public: cred că este foarte important să arătăm cetăţenilor ce facem, nu ce gândim. Sigur, este important şi ce gândim, dar cel mai important, din punctul meu de vedere, este să transpunem în practică, în măsuri concrete, şi să arătăm cetăţenilor că activitatea noastră este îndreptată într-o singură direcţie”, a adăugat premierul.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase