VIDEO | Premierul Nicolae Ciucă, despre viitoarele măsuri fiscale: „Nu trebuie să schimbăm mobilierul ca să terminăm o creşă, o şcoală sau un spital”

Publicat: 27/04/2023, 21:50

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat joi, în timpul unei conferințe de presă din judeţul Gorj, că nu este nevoie de schimbarea mobilierului pentru a finaliza o creşă, o şcoală sau un spital, reiterând faptul că nu va fi vorba despre reduceri salariale sau de locuri de muncă. Declarația a fost făcută referindu-se la „cumpătarea cheltuielilor” pentru a asigura bugetul ţării.

„În ultima perioadă de timp, s-a vorbit foarte mult de acele măsuri fiscale pe care vrem să le luăm. Oameni buni, măsurile astea le-am luat şi anul trecut şi măsurile au vizat cumpătarea cheltuielilor la bunuri şi servicii şi am spus foarte clar ce înseamnă bunuri şi servicii, am spus foarte clar că putem să ne desfăşurăm activitatea, să ne îndeplinim obiectivele şi dacă nu ne plimbăm cu maşini noi şi menţinem în parc aceleaşi maşini de până acum, şi dacă avem acelaşi mobilier, nu trebuie să schimbăm mobilierul ca să ajungem să terminăm o creşă, şcoală sau un spital.

Astea sunt chestiunile pe care le-am văzut necesare pentru a putea să gestionăm, să asigurăm bugetul ţării, în niciun caz partea de venituri, în niciun caz partea de locuri de muncă. Au fost nişte mesaje care, atunci când cineva nu are cu ce să vină în contrapondere, găseşte tot felul de subtilităţi care, în situaţia în care ne găsim, implantează foarte mult cu percepţia oamenilor. Nu ţineţi cont de ele, sub semnătura mea nu se va întâmpla niciodată chestiunea aceasta”, a afirmat Ciucă, la o întâlnire cu membri PNL Gorj.

Ulterior, acesta a precizat, în aceeași conferinţă că presă, că evaluările Băncii Mondiale, ale Fondului Monetar Internaţional, ale Băncii Europene arată că România va avea o creştere economică şi anul acesta.

„Aţi putut citi şi dumneavoastră datele de la Eurostat. România a recuperat foarte mult în ceea ce priveşte produsul intern brut pe cap de locuitor, am ajuns Portugalia şi Ungaria. De asemenea, la indicatorul productivitate, România se apropie de Polonia. Evoluţia economică de anul trecut, acea creştere de 4,8%, ne-a situat pe locul doi.

Anul acesta, toate cifrele şi elementele de analiză ale companiilor de rating, de asemenea, s-au concretizat în deciziile pe care le-au luat de menţinere a ratingului de ţară. Fitch, de exemplu, a ridicat ratingul de ţară. Şi evaluările Băncii Mondiale, ale Fondului Monetar Internaţional, ale Băncii Europene arată că România va avea o creştere economică şi anul acesta. Ca atare, nu cred că în aceste condiţii putem să discutăm de colac de salvare”, a mai declarat premierul.

Acesta a răspuns astfel unei întrebări referitoare la o postare a fostului prim ministru Florin Cîţu, care susţine că „suntem pe marginea prăpastiei”.

„Ciolacu vrea să încheie acordul cu FMI şi Banca Mondială înainte de rotativă! Dacă MF-PSD a apelat deja la FMI şi Banca Mondială înseamnă că suntem pe marginea prăpastiei. Este clar acum că MF-PSD a ajuns la fundul sacului şi negociază un acord cu FMI şi BM. Nici până acum nu a fost publicată execuţia bugetară pentru luna martie 2023. Din păcate am avut dreptate. PSD a băgat România în faliment!”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Referindu-se la viitoarea rotativă guvernamentală, Ciucă a spus că ea va avea loc la sfârşitul lunii mai, „în linişte şi aşezat”.

„Nu există altă formulă politică pentru că, deşi vorbim de politică, are şi oleacă de aritmetică la bază, aritmetica parlamentară, care este dată de suma voturilor. Acum când vorbim, realitatea ne confirmă că nu există altă formulă politică şi tot realitatea bazată pe nevoia de stabilitate ne obligă în continuare să dăm dovadă de responsabilitate şi să finalizăm, într-un parteneriat politic aşa cum l-am angajat atunci când am promis constituirea coaliţiei şi asigurarea funcţionării ei.

Ca atare, (rotativa- n.r.) se va produce la sfârşitul lunii mai. (…) Încă mai analizăm şi, în funcţie de cum se va întâmpla, facem în aşa fel încât toată această rocadă să se producă în linişte şi aşezat. Sper ca electoratul să înţeleagă că în sfârşit avem o clasă politică pe care nu o interesează altceva decât stabilitatea ţării şi acea punere în aplicare a măsurilor despre care vorbim şi pe care le predicăm de fiecare dată când venim în faţa electoratului”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Închisoare pe viață, 10 ani fără permis. Legea care i-a speriat pe șoferii români
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum se simte acum Florin Piersic. Marele actor rămâne internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Madonna a avut cei mai mulți participanți la un concert din istorie