Presa bulgară: ”Invazia românilor în țara noastră. Hoții de buzunare ajung să câștige cel puțin 250 de euro pe zi”

Presa bulgară: ”Invazia românilor în țara noastră. Hoții de buzunare ajung să câștige cel puțin 250 de euro pe zi”
Publicat: 02/03/2021, 14:22
Actualizat: 02/03/2021, 14:23

Presa bulgară relatează o invazie a hoților de buzunare români, care folosesc diferite metode pentru a păcăli oamenii din transportul public din Sofia.  NOVA TV relatează că românii pot câștiga  cel puțin 500 de leva pe zi (circa 250 de euro – n. trad.).

Invazia hoților de buzunare în țara noastră. Poliția i-a văzut mai întâi la începutul pandemiei

Zeci dintre ei au fost jefuiți în transportul public al capitalei. Aceștia câștigă cel puțin 500 de leva pe zi, pretinzându-se că sunt surzi și muti.

Modalitatea de operare a fost reținută de camerele de supraveghere.

La începutul lunii februarie, în timp ce urca într-un tramvai în Piața Macedonia, o femeie a fost jefuită de o bandă de români. „Am vorbit la telefon, din păcate, iar geanta mea era pe jumătate deschisă. Mi-am dat seama că cineva o trăgea, dar nu puteam reacționa, pe măsură ce mergeam. Tramvaiul a închis ușile”, a spus victima.

Reprezentantii Ministeruluil de Interne au emis un averisment.

În principiu, ei merg la Atena să fure. Datorită pandemiei și restricțiilor din Europa, ei nu pot călători. De aceea s-au stabilit la Sofia. Locuiesc aici, și-au găsit apartamentul. Tot ceea ce este furat este păstrat în apartament”, a spus Plamen Maksimov, șeful sectorului criminalității stradale din cadrul Ministerului de Interne”.

Șase români au fost reținuți la Sofia

Șase români au fost reținuți. Toti din orasul Craiova. „Sunt două femei și patru bărbați”.

Polițiștii bulgari au reușit să rețină 6 persoane – patru bărbați și 2 femei – toate din Craiova.

Reprezentanții Ministerului de Interne din Bulgaria au transmis că hoții de buzunare pot ajunge să câștige aproximativ 10.000 de euro pe lună.

„Fluxul de numerar pe care îl realizează este destul de mare. În Bulgaria, de exemplu, dacă fac 10.000 de leva, iar în Europa suma este de 10.000 de euro pe lună. Asta se face de o singură persoană. Totuși, ei merg câte șase persoane”, a explicat Maksimov, citat de 24chasa.bg.