Prețul carburanților a explodat. Benzina și motorina au ajuns să coste chiar și 11 lei pe litru

Prețul carburanților a explodat. Benzina și motorina au ajuns să coste chiar și 11 lei pe litru
Publicat: 09/03/2022, 18:27
Actualizat: 09/03/2022, 19:33

Prețurile pe ca șoferii le-au găsit la pompe le-au dat fiori multora. Benzina și motorina au ajuns la 11 lei pe litru în unele stații peco. De asemenea șoferii au stat zeci de minute la cozi infernale la benzinăriile care nu au modificat încă prețul, potrivit BihorOnline.

Prețul de la benzinăria Mol din Beiuș a urcat cu încă 2,10 lei în doar câteva minute. Șoferii au făcut fotografii cu noul preț, la puțin după ora 14:00.

Potrivit datelor monitorulpreturilor.info, miercuri, la ora 14:00, cea mai scumpă benzină standard se vindea cu 7,67 lei/litru, la Gazprom. Cel mai mic preț era la Rompetrol, unde un litru de benzină costa cu aproape 50 de bani mai puțin, 7,26 lei.

Motorina standard are prețuri mai mari decât benzina. 7,35 lei/litru este cel mai mic preț pentru motorină, la stațiile Rompetrol din Oradea. În schimb, prețul maxim ajunge la 7,76 lei/litru la MOL Episcopia și Gazprom.

În București, nu s-au semnalizat încă majorări importante ale prețurilor, dar nu este exclus ca acest lucru să se întâmple în perioada următoare.

Criza provocată de războiul din Ucraina a făcut ca prețul barilului de petrol să depășească 122 de dolari.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase