Prima CONDAMNARE în dosarul omului de afaceri Adrian Kreiner. Trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicele ucigașilor

Prima CONDAMNARE în dosarul omului de afaceri Adrian Kreiner. Trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicele ucigașilor
Publicat: 20/03/2024, 12:05

Ilie Sitariu, bărbatul care i-a adăpostit și dus cu mașina la Sibiu pe cei trei suspecți bănuți că l-au omorât pe omul de afaceri Adrian Kreiner în noiembrie 2023, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu ar fi definitivă.

Pe data de 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost ucis în propria casă. Autorii crimei au reuşit să fugă din ţară, iar complicele lor, Ilie Sitariu, a fost prins şi arestat preventiv.

Trei ani de închisoare cu suspendare pentru Ilie Sitariu

În primă instanță, Ilie Sitariu a fost găsit vinovat de ascunderea unor probe din anchetă. Astfel că, instanța a decis condamnarea lui la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru o perioadă de 4 ani.

În plus, el este obligat să presteze 110 zile de muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Timişoara sau în cadrul Pieţe S.A.-Timişoara.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

Filmul crimei și jafului

”Persoana vătămată (Vanessa, fiica lui Kreiner) s-a întors în dormitor şi a încuiat uşa, s-a înarmat cu un briceag şi s-a ascuns în dressing de unde a sunat la 112. Doi dintre cei trei autori au urcat la etaj şi au rupt uşa dormitorului după care au pătruns în dressing, persoana vătămată declarând că «m-au lovit peste mână şi astfel mi-au căzut telefonul şi briceagul»”, se mai arată în rechizitoriu.

Fiica victimei le-a mai declarat procurorilor că ”bărbatul mai înalt stătea în partea stângă a dressingului şi nu spunea nimic, însă cel mai mic de statură, care avea ochii căprui spre verde, s-a apropiat de mine, m-a întrebat agresiv pe limba engleză unde sunt banii, iar când i-am spus că nu ştiu, m-a împins cu picioarele şi a început să mă lovească, m-a ridicat de la pământ, m-a ameninţat cu arma la tâmplă, întrebându-mă încontinuu unde sunt banii. I-am răspuns că nu ştiu dar pot să-i dau banii mei din geantă.”

După ce le-a dat atacatorilor banii pe care îi avea în portofel (40 euro şi aproximativ 100 de lei), Vannessa a fost ameninţată din nou cu pistolul de către unul din atacatori care l-a încărcat şi i l-a pus la cap întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressing-ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat şi le-a introdus într-o geantă, scotocind şi prin sertarele din dormitor. Înainte de a pleca la parterul locuinţei, atacatorul înarmat i-a spus persoanei vătămate (Vanessa) că îl va omori pe tatăl său şi a părăsit camera ducându-se la parter, se mai arată în documentul citat.

Raportul legiștilor

Din fişa de constatări preliminare nr. 3186/A lagr/62 din 06.11.2023 rezultă că numitul Kreiner Adrian “a prezentat multiple echimoze şi hematoame la nivel cranian, toraco-abdominal şi la nivelul antebraţului drept, excoriaţii şi zone excoriate la nivel cervical şi la nivelul membrelor, precum şi fracturi costale”.

Leziunile traumatice s-au putut produce la data de 06 noiembrie 2023 prin lovire repetată cu corpuri dure, prin zgâriere cu unghiile la nivel cervical, prin cădere pe un plan dur neregulat, precum şi prin mecanism de contenţie la nivelul membrelor. Din documentele medicale reiese că prezintă şi edem cerebral difuz, cu status neurologic sever alterat, în cadrul unei encefalopatii hipoxice, determinată de un stop cardio-respirator resuscitat şi, posibil de o asfixie mecanică atipică, se mai arată în Fişa de constatare.

”Urmare a leziunilor traumatice suferite, în data de 07.11.2023, persoana vătămată Kreiner Adrian a decedat în timp ce se afla internat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Din fişa de constatări preliminare nr. 3203/A3/344 din 08 noiembrie 2023 rezultă că «moartea numitului Kreiner Adrian a fost violentă»”, arată procurorii.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Declarație șocantă dată de unul dintre ucigașii lui Adrian Kreiner. Criminalii ar fi fost chemați chiar de un prieten al milionarului

Tânărul confundat de mascați cu ucigașul lui Adrian Kreiner a făcut plângere penală pentru tortură. „Mi-au sărit pantofii și ciorapii din picioare”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Ce face mereu Loredana Groza înainte de a se urca pe scenă
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman