Tânărul confundat de mascați cu ucigașul lui Adrian Kreiner a făcut plângere penală pentru tortură. „Mi-au sărit pantofii și ciorapii din picioare”

Tânărul confundat de mascați cu ucigașul lui Adrian Kreiner a făcut plângere penală pentru tortură. „Mi-au sărit pantofii și ciorapii din picioare”
Laurențiu Lăcătușu vrea ca polițiștii care l-au imobilizat și l-au agresat să dea socoteala în instanță pentru faptele lor
Publicat: 08/03/2024, 07:00
Actualizat: 08/03/2024, 10:49

Bărbatul din Dolj confundat cu unul dintre ucigașii afaceristului Adrian Kreiner vrea ca cei care l-au agresat să plătească pentru faptele lor. Laurențiu Lăcătușu a făcut plângere la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara pentru loviri și alte violențe, rele tratamente și tortură psihică. În plângerea penală formulată, el relatează detalii incredibile din seara respectivă. Laurențiu Lăcătușu spune că jandarmii l-au dus într-o pădure, unde a fost preluat de mascați, care l-au amenințat că ei ”bat rău”. Doljeanul și-a scos și certificat medico-legal, care atestă că a fost agresat.

În seara de 16 noiembrie 2023, Laurențiu Lăcătușu, un muncitor în construcții în vârstă de 34 de ani, din comuna Valea Stanciului, județul Dolj, a fost luat pe sus de mai mulți bărbați, care l-au imobilizat și l-au băgat într-o dubă.

Scena s-a petrecut chiar lângă casă, în fața soției sale, a băiatului său în vârstă de 7 ani, dar și a vecinilor, care nu știau ce se întâmplă.

Confundat cu un criminal

Soția bărbatului a crezut că cei care l-au imobilizat sunt hoți și a strigat după ajutor. În realitate, aceștia erau polițiști, care l-au confundat pe doljean cu unul dintre ucigașii milionarului sibian Adrian Kreiner.

Bărbatul a povestit ulterior că nici măcar nu era la curent cu oribila crimă de la Sibiu, el fiind plecat la muncă de dimineață până seara. Acesta a povestit că polițiștii l-au luat la bătaie și că, în urma loviturilor, i-au spart buza.

Laurențiu Lăcătușu vrea ca polițiștii care sunt responsabili de confuzia făcută și care l-au agresat să dea socoteală în instanță. La aproape patru luni de la incident, el a făcut plângere la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara pentru loviri și alte violențe, rele tratamente și tortură psihică.

Bărbatul din Dolj a fost confundat de polițiști cu unul dintre ucigașii afaceristului sibian Adrian Kreiner

”Soția m-a șters de sânge și m-a încălțat”

În plângere, bărbatul relatează detalii halucinante din acea seară. Gândul vă prezintă, în exclusivitate, pasaje din plângerea penală făcută de Laurențiu Lăcătușu.

”În timp ce eram culcat la pământ, mi s-au aplicat foarte multe lovituri de picioare și, de asemenea, am fost lovit cu pumnii peste gură. Fac precizarea că a început să-mi curgă sânge din gură, eram foarte speriat și mă durea foarte tare tot corpul de la loviturile primite. (…) În urma loviturilor primite, mi-au sărit pantofii și ciorapii din picioare. (…) După ce soția m-a șters de sânge și m-a încălțat, am fost ridicat și încătușat și dus la Segarcea. (…)

În tot acest timp, polițiștii cu care am interacționat îmi spuneau să vorbesc și să spun tot ce am făcut. Când le răspundeam că nu știu despre ce este vorba, mă agresau. Chiar am fost întrebat de ceasuri și un polițist mi-a cerut să-i dau un ceas din cele pe care le-am luat. Simțeam că exercită asupra mea o presiune foarte mare, atât fizică, cât și psihică, pentru a mărturisi ceva, în contextul în care eu nu înțelegeam ce mi se întâmplă”, este un pasaj din plângerea penală, în care Laurențiu Lăcătușu menționează că, în momentul agresiunii, a fost înconjurat de 15-20 de persoane, care au coborât din mașini civile.

”Am fost luat de către jandarmi și dus într-o pădure”

Bărbatul mai relatează o scenă absolut incredibilă: având cătușe la mâini, el a fost dus de jandarmi în pădure, de unde a fost preluat de mascați.

”De la Craiova, am fost luat de către jandarmi și dus într-o pădure, cred că din Vâlcea. Atunci nu realizam unde mă aflu, fiind zăpăcit de frică și de bătaie. În pădure, am fost preluat de mascați, aceștia mi-au dat jos cătușele și mi-au pus altele. Când au pus mâna pe mine, m-au avertizat că mascații bat rău, așa că mai bine să povestesc tot ce am făcut”, a mai relatat Laurențiu Lăcătușu în plângere.

În urma agresiunilor suferite, Laurențiu Lăcătușu a avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale

Acesta menționează și faptul că și-a scos certificat medico-legal, din care rezultă că a fost agresat fizic, el având nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale.

”Vă rog să observați că în cele semnalate de mine sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor și anume:
– am fost bătut în fața familiei și vecinilor, pe domeniul public (…)
– am fost umilit pe tot parcursul reținerii mele
– am fost bătut și silit să recunosc fapte și întâmplări de care nu știam și pe care nu le comisesem (…)
– am fost amenințat în permanență și forțat să fac mărturisiri
– am fost torturat psihic pentru a recunoaște fapte pe care nu le-am comis
– am fost reținut pe nedrept, fără să existe nici măcar un indiciu sau probă că eu am comis fapta de care eram acuzat”, se mai precizează în plângerea penală.

”Ar fi trebuit să se demareze deja cercetări minime”

Pe lângă plângerea penală, Laurențiu Lăcătușu a făcut plângere și la IPJ Dolj, solicitând numele celor care au participat la reținerea lui. Cu toate acestea, până acum, autoritățile nu au inițiat niciun demers în acest caz.

Avocata lui Laurențiu Lăcătușu, Luminița Adam, spune că ar fi trebuit să se demareze deja cercetări minime în acest caz, ceea ce nu s-a întâmplat

”În mod normal, ar fi trebuit să se demareze deja cercetări minime, măcar să îl întrebe dacă își susține plângerea”, ne-a spus Luminița Adam, avocata lui Laurențiu Lăcătușu.

CITEȘTE ȘI:

Declarații în premieră ale lui Laurențiu Lăcătușu, doljeanul confundat de „mascați” cu asasinul milionarului din Sibiu: ”M-au dezbrăcat și m-au…”

VIDEO EXCLUSIV | Mama suspectului eliberat în cazul crimei de la Sibiu îi acuză pe mascați, printre lacrimi. ”L-au bătut de i-au umplut gura de sânge”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Castelul din România care i-a sedus pe americani. Turiștii se înghesuie în acest loc
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!