Prima doamnă a SUA a fost testată din nou pozitiv pentru COVID-19. Jill Biden fusese testată negativ în urmă cu câteva zile

Prima doamnă a SUA a fost testată din nou pozitiv pentru COVID-19. Jill Biden fusese testată negativ în urmă cu câteva zile
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 25/08/2022, 09:38

Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a fost din nou testată pozitiv pentru coronavirus, după ce se vindecase la începutul acestei luni.

Jill Biden, în vârstă de 71 de ani, nu are simptome, dar a suferit un „recul” şi va reveni la izolare, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kelsey Donohue, potrivit dpa.

Preşedintele Joe Biden a fost testat negativ pentru coronavirus miercuri, a spus Casa Albă. Cu toate acestea, ca persoană de contact, preşedintele SUA va fi testat mai frecvent şi va purta mască atunci când se află alături de alte persoane.

Săptămâna trecută, Jill Biden fusese testată negativ pentru COVID-19 după ce a stat în izolare cinci zile în urma unui test pozitiv, a anunţat duminică Casa Albă, conform agenției Reuters.

„După ce a stat izolată cinci zile şi după ce a primit un rezultat negativ la două teste consecutive pentru COVID-19, Prima Doamnă va pleca din Carolina de Sud spre Delaware mai târziu în cursul zilei” de duminică, a anunţat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat.

Marţea trecută, Casa Albă a anunţat că Prima Doamnă a fost testată pozitiv şi că a manifestat simptome medii de răceală. Joe şi Jill Biden se aflau în vacanţă în Carolina de Sud.

Președintele Joe Biden a fost și el testat pozitiv cu Covid-19, ultima oară pe data de 5 august

Preşedintele SUA a trecut la rândul său prin infectarea cu coronavirus, fiind testat pozitiv ultima dată pe 5 august, potrivit Agerpres.

Testat prima dată pozitiv la COVID-19 pe 21 iulie, Biden a ieşit pe 27 iulie din izolare, întrucât fusese atunci testat negativ şi părea să se fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului.

Dar pe 30 iulie el a fost testat din nou pozitiv, ceea ce medicul Casei Albe a descris drept o ”recădere”, caz observat la un mic procent dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral Paxlovid.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult