Prima reacție a liderului deputaţilor Alianţei USR PLUS, Ionuț Moșteanu, după demiterea lui Vlad Voiculescu: „Este o surpriză că a fost demis fără o discuție în Coaliție”

Prima reacție a liderului deputaţilor Alianţei USR PLUS, Ionuț Moșteanu, după demiterea lui Vlad Voiculescu: „Este o surpriză că a fost demis fără o discuție în Coaliție”
Ionuț Moșteanu, mesaj pentru PNL: Puneți-l pe Ilie Bolojan premier și revenim la masa negocierilor! / FOTO: FACEBOOK
Publicat: 14/04/2021, 11:41
Actualizat: 14/04/2021, 12:05
Ionuț Moșteanu, liderul deputaților Alianței USR PLUS, a dat primele declarații în urma demiterii lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan.

Liderul deputaţilor Alianţei USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat că demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii este  „o surpriză”. Mai mult, Mosteanu spune că „se va decide dacă vom rămâne în aceeași Coaliție”.

 „Orice variantă este pe masă, sunt colegi care susţin şi această variantă, (de rupere a coaliţiei – n.r.), va exista o discuţie calmă, aşezată, aştept toate detaliile. Este o surpriză faptul că Vlad Voiculescu fără o discuţie în Coaliţie.

Aștept să am toate detalii, pentu că nu am detaliile discuțiile după ce a apărut acel ordin. Nu știu de acel ordin. Colegii mei se ocupă de chestiuni administrative. (…)

Avem structura guvernului decisă în coaliție, acum 3 luni, care rămâne în picioare. Discuțiile vor fi în birourile reunite  despre cum vom continua”. (…)

Trăim niște momente de criză.

 „Vom decide dacă vom rămâne în aceeași coaliție”

 „Este o cutumă ca vicepremierul coordonator să preia interimatul de ministru”.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a anunțat premierul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Totodată, Florin Cîţu a decis demiterea din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii a Andreei Moldovan.
Liderii Coaliției s-au reunit luni, în ședința săptămânală, pentru a discuta scandalul dintre PNL și USR izbucnit public odată cu evacuarea spitalului Foișor
Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea că le-a transmis clar celor din USR-PLUS, în ședința Coaliției, că decizia politică a menținerii în funcție a lui Vlad Voiculescu le aparține exclusiv, iar PNL „privește cu îngrijorare la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase