Prima reacție a PSD după nominalizarea lui Cioloș pentru funcția de premier: „Rocadă în alianța pierzătorilor”

Prima reacție a PSD după nominalizarea lui Cioloș pentru funcția de premier: „Rocadă în alianța pierzătorilor”
Marcel Ciolacu / Sursă FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 11/10/2021, 18:53
Actualizat: 11/10/2021, 19:46

Social-democrații au reacționat scurt și concis la decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pentru funcția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș. PSD a postat un text format din trei cuvinte încadrat de un chenar negru: „Rocadă în alianța pierzătorilor”. Anterior, imediat după consultările de la Cotroceni, Marcel Ciolacu a afirmat că în opinia partidului pe care îl conduce cel mai probabil scenariu sunt alegerile anticipate.

Liderul PSD  a afirmat că că social-democrații cred că cel mai probabil scenariu este o majoritate pentru alegerile anticipate. Ciolacu a mai declarat că pentru a trece peste actuala criză, „tot ce nu va putea face Guvernul, va face Parlamentul”.

Președintele PSD a afirmat că i-a transmis, luni, președintelui Klaus Iohannis, că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar.

Lucian Romașcanu spune că decizia președintelui „nu este o propunere serioasă” și că „Cioloș este singurul care îl ia în serios pe domnul Iohannis”

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu a comentat luni seara, la Digi24, decizia lui Iohannis privind desemnarea lui Dacian Cioloș pentru formarea unui nou guvern. Romașcanu spune că aceasta „nu este o propunere serioasă” și că „Cioloș este singurul care îl ia în serios pe domnul Iohannis”. Potrivit lui Romașcanu, PSD consideră că singura soluție de ieșire din această criză sunt „alegerile anticipate cu un guvern de tranziție”.

„În primul rând nu e o propunere serioasă, sau nu cred că e propunere care e făcută cu sensul de a coagula o majoritate, pentru că chiar și cei de la PNL spun în acest moment „domnule, a fost nominalizat Cioloș pentru că e reprezentantul majorității care ne-a dat guvernul jos”. Cred că domnul Cioloș este singurul care îl ia în serios pe domnul Iohannis. În acest moment, eu cred că domnul Cioloș este varianta de a nu-l avea pe Cîțu imediat după cădere, lucru interzis și de CCR.

Noi nu susținem decât un guvern de specialiști, de tranziție, până la alegerile anticipate. Ce facem? Îl înlocuim pe Cîțu cu Cioloș, să o vedem pe doamna Turcan în aceeași situație de mare ministru al Muncii și pe domnul Cîțu eventual prim-viceprim-ministru responsabil cu finanțele? Și pe domnul Voiculescu la Sănătate să privatizeze tot ce nu s-a privatizat până acum?

N-avem cum să mergem în jocul ăsta. Singurul lucru coerent în acest moment, având în vedere situația în care suntem, sunt anticipatele cu un guvern de tranziție”, a declarat Romașcanu.

„Ar fi trist să fie o glumă a președintelui. Cred că e o defazare a domnului președinte”

Romașcanu spune c „ar fi trist să fie o glumă a președintelui”.

„Cred că e o defazare a domnului președinte. L-ați auzit astăzi vorbind de ce ar trebui făcut pentru plafonarea prețului la energie… Păi, de ce nu i-a spus lui Cîțu când încă era prim-ministru să facă acest lucru, și îl spune acum? De ce ne spune acum de pandemie, când de acum 2, 3 luni „mergea” campania de vaccinare „unsă” și noi „stopasem pandemia”?.

Domnul președinte a fost absent, și acum caută soluții de ieșire din această chestiune, soluții care nu există. I-a pus pe toți împotriva tuturor. Nu văd cum se poate ieși din această chestiune fără alegeri anticipate.

Vom vedea, poate face domnul Cioloș vreo minune și pune toată lumea la masă. Țara, evident că are nevoie de un guvern, dar nu cred aceasta este soluția”, a mai adăugat liderul senatorilor PSD.

Ciolacu: „România se află într-o criză socială”

„România se află într-o criză socială, într-o criză economică și într-o criză sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă, România nu va putea depăși această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate. Din punctul nostru de vedere, al PSD, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate. Nu credem că se va putea crea în acest moment o majoritate”, a spus Ciolacu, după consultările de la palatul Cotroceni.

Iohannis a decis să îl desemneze pentru funcția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pentru funcția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș, liderul USR, după consultările de la Cotroceni. Președintele UDMR a fost singura propunere fermă de premier făcută de partidele și formațiunile cu care a discutat luni.

„Am avut astăzi consultări cu formațiunile parlamentare, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează”, a spus șeful statului după ce a discutat, luni, cu reprezentanții PNL, PSD, USR, AUR, UDMR și ai minorităților naționale, după ce Guvernul Cîțu a fost demis marțea trecută de Parlament.

Șeful statului a declarat că este extrem de important să se gestioneze bine situația pandemică. „Este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin Planul Național de Redresare și Reziliență și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate”, a spus Klaus Iohannis.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...