Primăria Capitalei a alocat fonduri pentru reabilitarea sistemului de alarmare cu sirene din București

Primăria Capitalei a alocat fonduri pentru reabilitarea sistemului de alarmare cu sirene din București
ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 06/07/2022, 11:44

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, miercuri, că au fost alocate fonduri pentru modernizarea sistemului de alarmare din București.

„Am alocat fondurile necesare – 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru a reabilita și moderniza sistemul de înștiințare/alarmare a populației Bucureștiului în caz de situații de urgență”, a anunțat, miercuri, primarul Capitalei.

Potrivit lui Nicușor Dan, sistemul de înștiințare a populației este compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei.

„Va putea fi acționat la nevoie apăsând un singur buton”

„N-a mai avut parte (sistemul – n.r.) de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani. Doar 155 de sirene și două centrale sunt astăzi funcționale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual.

Obiectivul nostru e să modernizăm toate cele 300 de sirene, să cumpărăm 10 centrale de alarmare noi, precum și mediile de comunicație aferente (GSM, fibra optică, radio etc.). Vom face astfel un sistem modern, integrat și centralizat, care va putea fi acționat la nevoie apăsând un singur buton”, a mai precizat Nicușor Dan.

La nivel național, există peste 7.700 astfel de mijloace de alarmare, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult