FOTO | Primăria Capitalei montează sistemul VAR pe Arena Națională. Primarul Nicușor Dan: „Tehnologia va fi testată chiar în această lună”

FOTO | Primăria Capitalei montează sistemul VAR pe Arena Națională. Primarul Nicușor Dan: „Tehnologia va fi testată chiar în această lună”
FOTO - Facebook.com/NicusorDan.ro
Publicat: 04/07/2022, 16:26
Actualizat: 04/07/2022, 16:28

Primăria Muncipiului București (PMB), prin Compania Municipală Energetica Servicii, montează și pune în funcțiune primul sistem VAR (Video Assistant Referee) pe Arena Națională, a anunțat edilul Capitalei, Nicușor Dan, pe contul său oficial de Facebook. „E o premieră pe cel mai mare stadion din România”, a precizat acesta.

„(…) Sistemul e folosit deja la meciurile de fotbal de pe marile stadioane ale lumii. Tehnologia, care va permite elucidarea fazelor controversate sau judecate greșit de către arbitrii meciurilor, e o premieră pe cel mai mare stadion din România”, a anunțat Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

El precizează că lucrătorii Companiei Municipale Energetica Servicii asigură montajul tuturor componentelor electronice, cablajul fibrelor optice și al sistemului electric care va face operațional întregul sistem VAR.

„Tehnologia VAR va fi testată chiar în această lună, în primul meci competițional ce se va desfășura pe Arena Națională, iar mentenanța întregului sistem va fi asigurată de către Compania Municipală Energetica Servicii București, care realizează toate serviciile de întreținere și reparație a tuturor sistemelor de instalații de pe stadion”, a încheiat edilul.

Primăria Capitalei montează sistemul VAR pe Arena Națională (FOTO – Facebook.com/NicusorDan.ro)

 

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult