Primăria care a pregătit un foc de artificii pentru Anul Nou, chiar dacă oamenii nu au voie să iasă din case

Primăria care a pregătit un foc de artificii pentru Anul Nou, chiar dacă oamenii nu au voie să iasă din case
Primăria Municipiului Focșani a pregătit un spectaculos foc de artificii, de Revelion (FOTO - ilustrativ)
Publicat: 29/12/2020, 22:44
Actualizat: 29/12/2020, 22:56

Primăria Municipiului Focșani, județul Vrancea, a anunțat că a pregătit un spectaculos foc de artificii în centrul orașului pentru a marca Anul Nou. Doar că evenimentul, programat la miezul nopții, nu va putea avea public, pentru că oamenii nu au voie pe străzi după ora 23.00, din cauza restricțiilor impuse de autorități în urma epidemiei de Covid 19. Astfel, artificiile vor putea fi admirate doar din balcoane și curți.

Vom marca momentul dintre ani cu un spectaculos foc de artificii în centrul orașului. Față de anii trecuți, acesta va fi singurul mod în care vom aniversa trecerea în noul an, întrucât restricțiile actuale interzic accesul populației în spațiile publice după ora 23.00. După un an complicat din cauza pandemiei de Covid-19, focșănenii au acum ocazia de a vedea un spectacol de artificii, care să ofere tuturor speranța într-un 2021 mult mai bun decât anul ce stă să se încheie. Le reamintesc tuturor cetățenilor obligația de a respecta TOATE măsurile de prevenire și combatere a răspândirii noului coronavirus, inclusiv interdicția de a ieși din case după ora 23.00”, a scris edilul orașului Focșani, Cristi Misăilă, pe pagina sa de Facebook.

Dacă nu va ploua, focul de artificii de la miezul nopții va putea fi admirat din toate colțurile orașului.

Paranghelie în pandemie: Primăriile locale nu renunță la artificiile de Revelion. Mii de euro din banii publici pentru serbări interzise

Odată cu sfârșitul campaniei electorale, a luat sfârșit și mimarea atitudinii cuvioase față de banul public. Așa că unii dintre edilii locali au decis să cheltuiască mii de euro pe focuri de artificii, deși serbările publice sunt interzise în această perioadă.

În comune sau mari orașe, de Crăciun sau Revelion, primarii au decis că ar fi bine să dea câteva mii sau zeci de mii de euro pe efecte pirotehnice.

Greu de spus în beneficiul cui, în condițiile în care Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă prevede „interdicția desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/ sau private”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase