Primăria Sector 4, despre cazul fetelor care ar fi fost violate de asistentul maternal: „S-a aflat de posibilul abuz în iulie, a fost sesizată poliția”

Primăria Sector 4, despre cazul fetelor care ar fi fost violate de asistentul maternal: „S-a aflat de posibilul abuz în iulie, a fost sesizată poliția”
Foto: Pixabay.com / Caracter ilustrativ
Publicat: 04/01/2022, 15:05
Actualizat: 04/01/2022, 15:25

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 din Bucureti au precizat pentru Gândul că instituția a aflat din luna iulie 2021 despre cazul celor două fete care ar fi fost violate de asistentul maternal și atunci a fost sesizată Poliția. 

„La data de 14.07.2021, am luat la cunoștință despre un posibil abuz comis de un asistent maternal asupra a două minore aflate în plasament la familia acestuia. DGASPC Sector 4 a luat imediat măsura preluării minorelor de la familia asistentului maternal și a instituit măsura de protecție în regim de urgență la unul din centrele aflate în subordinea Direcției. Acestea se află în buna îngrijire a colegilor noștri de la DGASPC Sector 4”, se arată într-un punct de vedere al Primăriei Sector 4, transmis la solicitarea Gândul.

Primăria precizează că, în iulie 2021, au fost sesizate organele de poliție și a fost informată Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Asistentul maternal, suspendat din funcție

„Persoana suspectată a fost imediat suspendată din funcție până finalizarea cercetărilor. În prezent, se efectuează cercetări de către organele abilitate cu privire la suspiciunea de abuz asupra minorelor”, mai spun reprezentanții Primăriei Sector 4.

Poliția Capitalei a transmis, marți, că se fac cercetări într-un caz în care două minore instituționalizate ar fi fost abuzate sexual de către asistenul lor maternal. Cazul a fost făcut public și pe rețelele sociale.

„Poate e nevoie de o pregătire mai bună a viitorilor asistenți maternali”

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, este de părere că nu toți asistenții maternali trebuie arătați cu degetul după acest caz.

Gabriela Firea spune că este intolerabil ca un asistent maternal să recurgă la asemenea gesturi reprobabile și ele trebuie pedepsite de lege, precizând că a cerut detalii pentru a vedea ce se poate face pe viitor pentru evitarea unor asemenea situații.

”În același timp, nu trebuie să generalizăm și să-i arătam cu degetul pe toți asistenții maternali. Cei mai mulți sunt adevărați îngeri pentru acești copii abandonați de familii în grija statului. Poate e nevoie de o pregătire mai bună a viitorilor asistenți maternali, sau ca persoanele care iau în grijă copiii să fie mai atent monitorizate. Este nevoie de oameni dedicați în sistemul de asistență socială și protecție a copilului”, a declarat Gabriela Firea pentru Gândul.

Cauza se află în instrumentarea Secției 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

„Cercetările au fost declanșate în luna iulie 2021, când subunitatea de poliție a fost sesizată de către un reprezentant al unui centru de primire în regim de urgență, cu privire la faptul că două minore, ar fi fost victimele unor agresiuni sexuale, fiind indicat ca posibil agresor asistentul maternal la care se aflau in plasament”, se arată într-un comunicat transmis, marți, de Poliția Capitalei.

Potrivit sursei citate, din datele și probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că faptele ar fi  fost săvârșite până în luna iulie 2021, când cele două fete au fost internate într-un centru din Sectorului 4.

Anchetă pentru viol, agresiune sexuală și corupere sexuală a minorilor

„În cauză au fost efectuate mai multe activități procesual penale, au fost ridicate probe și mijloace de probă și dispuse expertize. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, agresiune sexuală și coruperea sexuală a minorilor”, mai transmite Poliția Capitalei.

Cazul a fost făcut public luni de către Vișinel Bălan, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați.

„Trei fete abuzate sexual de asistentul maternal la Dgaspc Sector Patru. Am intrat în posesia unei scrisori de disperare, frică de a nu se  mușamaliza această  nenorocire ce s-a abătut asupra fetelor abuzate sexual de către asistentul  maternal profesionist. Vă puteți imagina ce traume au fost declanșate în sufletul acestor fete? Au acces aceste  fete la servicii de terapie?”, se arată într-o postare a lui Vișinel Bălan

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic