Primăria Sectorului 3 amenajează locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități

Primăria Sectorului 3 amenajează locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități
Publicat: 27/09/2022, 12:55

Primăria Sectorului 3 anunță, prin intermediul unui comunicat, că urmează să desfășoare în perioada următoare un proiect pilot de amplasare în sector a unor echipamente de joacă destinate copiilor cu dizabilități.

Aceste echipamente ar urma, în primă fază, să fie instalate în parcurile Titanii și Pantelimon, proiectul urmând să se extindă și în alte zone ale sectorului.

Potrivit comunicatului, Primăria Sectorului 3 este prima administrație publică din București care desfășoară un astfel de proiect.

Care sunt beneficiile proiectului desfășurat de Primăria Sectorului 3

Instituția informează că, potrivit datelor Direcției Generale de Asistență și Protecție Socială, la nivelul Sectorului 3 sunt înregistrați aproximativ 1.200 de copii cu dizabilități, aceștia fiind beneficiarii principali ai acestui proiect.

„Participarea persoanelor cu dizabilități la activități sportive și de recreere are beneficii complexe în trei arii distincte: crește șansele la o viață sănătoasă, ajută la dezvoltarea personală, cu beneficii cognitive de tipul creșterii stimei de sine și stimulează integrarea în societate”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase