Primarul Bacăului a fost reclamat la DNA de Asociația Elevilor

Primarul Bacăului a fost reclamat la DNA de Asociația Elevilor
Publicat: 08/12/2021, 13:13

Elevii au depus o plângere penală la DNA pentru abuz în serviciu pe numele primarului municipiului Bacău, Lucian-Daniel Stanciu Viziteu, pentru că nu le-ar fi fost respectat dreptul constituțional la burse. De partea cealaltă, edilul spune că plângerea penală a elevilor e o declarație politică.

Plângerea a fost trimisă prin poștă.

„Astăzi, în data de 08.12.2021 Asociația Elevilor din Bacău a depus la Poștă o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele primarului municipiului Bacău, după ședința de Consiliu Local din data de 26.11.2021. O astfel de acțiune a fost mai mult decât necesară, după ce am fost martori în repetate rânduri la faptele nelegale comise de domnul primar la capitolul burse”,  precizează Alexandra-Ioana Guramba, președintele Asociației Elevilor din Bacău.

Conducerea asociației susține că la ședința Consiliului Local din 26.11.2021, unde a reprezentat interesele elevilor și respectarea dreptului constituțional la burse, primarul Bacăului  ar fi declarat că un astfel de drept nu este stipulat în Constituție.

„O greșeală catastrofală pentru o persoană care ar trebui să aplice legea”

„O greșeală catastrofală pentru o persoană care ar trebui să aplice legea, dar aparent, după cum reiese din comportamentul dânsului, nu o cunoaște”, declară Alexandra-Ioana Gurambă

Elevii mai acuză faptul că în aceeși ședință a Consiliului Local Bacău a fost votată o hotărâre incompletă care nu face decât să întârzie procesul de acordare a burselor în municipiul Bacău.

„Deși numărul de beneficiari a fost transmis Primăriei Municipiului Bacău de către Inspectoratul Școlar Județean pe data de 23.11.2021 acesta nu a fost cuprins în HCL, astfel urmând să fie suspendată aprobarea numărului de burse pentru o ședință ulterioară. Ba chiar, o parte din executiv mărturisea în cadrul ședinței că numărul nu a fost prins în Hotărârea de Consiliu Local pentru a nu plăti bursele…Pe această cale, transmitem atât consiliului local, cât și domnului primar că mișcarea de reprezentare nu doarme și nu va închide ochii la astfel de greșeli de proporții catastrofice!”, susține conducerea Asociației Elevilor din Bacău.

„Au trimis un comunicat presei care este o declarație politică”

Primarul Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, îi contrazice pe elevi cu cifre, iar reclamația făcută la DNA o ”apreciază” ca fiind una cu ascunzișuri politice.

„Au trimis un comunicat presei care este o declarație politică. Aceasta este realitatea:

Plăți burse bilanț anual:

2021 – 12.400.000 lei

2020 – 1.748.056 lei  ( doar sem I)

2019 – 3.076.600 lei

2018 – 3.156.100 lei

2017 – 3.150 332 lei

2016 – 2.708.815 lei

Am plătit în 2021 burse cât în ultimii 4 ani la un loc! Cifrele spun totul. Am primit, acum, la final de an, o sumă de la Ministerul Educației care va intra în buget și va merge, prin rectificare, tot spre plata burselor! Sper că demersul asociației să nu aibă efectul nedorit, să ducă la blocarea acestei rectificări sau a următoarelor hotărâri care vizează bursele! Cifrele nu mint și nici copiii care și-au primit deja bursele!”, a declarat Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Întrebată despre o posibilă apartență politică a asociației pe care o conduce, Alexandra Ioana Guramba spune că nu are nicio legătură cu niciun partid.

„Noi nu urmărim decât respectarea legii”

„Nu este vorba nicidecum de o declarație politică, am tot auzit în ultima perioadă acest termen referitor la activitatea noastră, dar sincer este mai mult o scuză de care se tot agață anumite personaje, fiind nefondată. Plângerea penală formulată de organizația noastră are în spate o bază legală, bază care poate fi recunoscută de orice jurist competent și familiarizat cu Legea Educației Naționale. Noi nu urmărim decât respectarea legii, iar dacă până și acest lucru este acuzat de anumite persoane ca fiind o declarație politică, deja conversația este una tristă” , a mai precizat Alexandra Ioana Guramba.

 

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Pericol uriaş pentru România! Am putea ajunge vecini cu Rusia. Planul secret al lui Putin...
Intră în vigoare din 28 august 2022. Veste uriașă pentru toți românii. Regula se aplică...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...