Primarul Iaşului, Mihai Chirica, primele declarații după ce a fost trimis în judecată de DNA: „Este o interpretare abuzivă şi greşită a legii”

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, primele declarații după ce a fost trimis în judecată de DNA: „Este o interpretare abuzivă şi greşită a legii”
Sursă Foto: Captură Video
Publicat: 14/07/2022, 18:43

Primarul Iaşului, Mihai Chirica a făcut primele declarații după trimiterea sa în judecată de către DNA într-un dosar privind extinderea ilegală a unui bloc din oraş. El susține că un primar nu poate şi nu trebuie să verifice „toate situaţiile punctuale” care apar în documentele pe care le semnează.

„Din punctul meu de vedere, este o interpretare abuzivă şi greşită a legii, dublată de o neînţelegere a mecanismelor funcţionării administraţiei publice. Un primar nu poate şi nu trebuie să verifice toate situaţiile punctuale la care se referă documentele pe care le semnează în calitate de demnitar. Verificarea situaţiilor respective şi întocmirea documentelor aferente sunt în responsabilitatea funcţionarilor desemnaţi conform fişei postului”, a declarat edilul ieşean Mihai Chirica.

El consideră că „un primar semnează mii şi mii de documente, care sunt întocmite şi verificate de funcţionari, potrivit legii şi regulamentelor interne”.

„Sunt nevinovat şi voi demonstra acest lucru cu toate argumentele logice şi juridice. Am încredere că judecătorii vor face dreptate, astfel încât imaginea şi activitatea municipalităţii şi a mea, ca primar, să nu mai aibă de suferit”, adaugă primarul Mihai Chirica, citat de ziare.com

Edilul ieşean Mihai Chirica, a fost trimis joi în judecată de procurorii DNA, în dosarul care vizează extinderea ilegală a unui bloc în municipiul Iaşi.

Mihai Chirica este acuzat de complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale).

Totodată, au mai fost trimişi în judecată fostul viceprimar al Iaşiului Gabriel Harabagiu, fostul arhitect-şef al municipiului Anca Brânduşescu, precum şi Mariana Popa, registrator în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi. De asemenea, a fost trimis în judecată şi administratorul societăţii FLUX SRL.

Astfel, primarul și viceprimarul de la acel moment al Iașului sunt acuzați că ar fi semnat documente, cu încălcarea legii, legate de atestarea construirii şi extinderea unui bloc din Iași.

Cazul în care sunt acuzați cei din conducerea municipiului Iași a fost descris și de „Gândul” acum câteva luni. În urmă cu 10 ani, societatea Flux SRL din Iași ar fi primit autorizație pentru a ridica un imobil pe o suprafață de 501 metri pătrați. În prezent, însă, la respectiva adresă din cartierul Tătărași din Iași se află un imobil cu nouă etaje și o suprafață utilă de 5.705 metri pătrați, care are 60 de apartamente, trei spații comerciale, trei spații de depozitare și două garaje. Doar apartamentele au în total 3.180 de metri pătrați utili, în medie 53 mp/locuință.

„În exercitarea atribuțiilor de înlocuitor al primarului, inculpatul Harabagiu Gabriel Vasile, la acea dată viceprimar al municipiului Iași, beneficiind de ajutorul primarului Chirica Mihai, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii și prin atestarea unor împrejurări contrare realității, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași. Concret, blocul ar fi fost construit și intabulat ilegal de către SC FLUX S.R.L, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație fiind încălcat planul urbanistic zonal”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”