Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă suspendarea activităţii primului local de fițe, Clubul Bamboo: Nu ne jucăm, legea e lege pentru toți

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă suspendarea activităţii primului local de fițe, Clubul Bamboo: Nu ne jucăm, legea e lege pentru toți
Foto: Primarul Radu Mihaiu/ Facebook
Publicat: 27/03/2021, 22:36
Actualizat: 27/03/2021, 23:06

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat, sâmbătă seară, suspendarea activității clublui Bamboo.

Primarul Radu Mihaiu anunţă suspendarea activităţii primului local de fite

”Se pregăteau să organizeze petreceri de fițe în ciuda pandemiei”, scrie Mihaiu care precizează că joi a încercat să verifice personal ce se întâmplă acolo, însă nu i s-a permis accesul.

Activitatea clubului Bamboo din Capitală, suspendată

”În seara asta la Bamboo: Poliția Română, Poliția Locală, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul de Stat în Construcții. Nu ne jucăm, legea e lege pentru toți. Sancțiuni aplicate: amendă și suspendarea activității.

Una dintre cele mai mari probleme a României e că unii se cred mai cu moț. Înșurubații politici, sponsorii rețelelor de influență și alți bișnițari conectați la cine trebuie, operează fățiș în afara legii. Pentru că pot. Pentru că li s-a permis. Pentru că au ajuns să creadă că au moștenit țara întreagă și pe noi toți ceilalți la pachet. Eu nu permit așa ceva”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Joi a încercat să verifice personal ce se întâmplă

”Joi eram pe teren și fiind în zonă am zis să verific personal ce se întâmplă. Nu mi s-a permis accesul. Ieri dimineață am revenit, alături de Poliția Română și Poliția Locală. Și-au organizat un cort cu mese, lumini, inclusiv candelabre. Administratorii nu au fost de găsit. Nu putea nimeni de acolo să explice ce se întâmplă. Tăceau mâlc și dădeau din umeri.

Azi au dat drumul la petrecere, dar eram pregătiți. Toate instituțiile cu competențe pe zona de activitate din acest caz fuseseră alertate. S-a aplicat legea la virgulă. Și s-a suspendat activitatea.

NU vor organiza petreceri ilegale acolo. NU vor funcționa fără autorizație. NU vor putea ocoli legea cum au fost obișnuiți până acum. Dacă vor să deschidă ceva, orice, acolo sau oriunde, trebuie să respecte procedurile în vigoare. Altfel nu se poate”, a mai precizat Radu Mihaiu.

În seara asta la Bamboo: Poliția Română, Poliția Locală, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de investigare a…

Posted by Radu Mihaiu on Saturday, March 27, 2021

Autoritățile au decis sâmbătă noi restricții pentru București, care are, în prezent, o rată de incidență de 6,88% la mia de locuitori. Potrivit Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situații de Urgență, măsurile sunt  valabile pentru 14 zile și pot fi reevaluate odată cu atingerea pragului de 7,5 la mia de locuitori.

Ce se întâmplă cu restaurantele și cafenelele

S-a hotărât interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent.

Totodata, s-a hotărât interzicerea activității restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unități.

Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Se sistează activitatea cluburilor, barurilor, discotecilor și sălilor de cinema

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția desfășurării activității de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri și loz, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in.

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase