VIDEO | Primarul Sectorului 5 oferă rețeta de “ouă Asfaltique a la Piedone”, pe asfaltul proaspăt turnat, promis oamenilor de pe Crizantemelor (P)

Publicat: 12/07/2023, 20:09
Actualizat: 12/07/2023, 20:14
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a postat pe Facebook rețeta de ouă prăjite ”Asfaltique a la Piedone”, după cum el singur denumește lucrările de asfaltare de pe strada Crizantemelor. Nici nu s-a întors bine în funcție și Piedone s-a apucat de treabă, chiar dacă afară termometrele arătau 36 de grade la umbră.
Primarul Piedone a împărtășit cu prietenii de pe Facebook o nouă rețetă, dar nu una culinară, ci administrativă. La peste 36 de grade la umbră, primarul Sectorului 5, alături de echipele din primărie s-au apucat de asfaltat, de amplasat module de prim ajutor în cartiere, dar și de făcut curățenie.
”Astăzi… am prăjit «ouă Asfaltique a la Piedone». Fără șorț, fără bonetă, fără bucătărie și… fără scule fițoase, direct pe asfaltul proaspăt turnat, promis oamenilor de pe Crizantemelor. Oameni buni, dragi gurmanzi, stimați chefi bucătari… vedeți în clip cum m-am descurcat. Am făcut și cinste c-o apă rece, meșterilor din șantier! La final de lucrare… o să cinstim și-o bere! Că așa-i în familia comunității noastre: când muncim… muncim, când isprăvim… chefuim” a transmis Cristian Popescu Piedone.

Polițiștii locali au împărțit apă proaspătă în comunitate

”Vreo 36 de grade au fost la umbră. Sub cerul liber… cuptor. Nădușeală mare, ca-n miez de vară, deh…Pentru măcar un bob de răcoare în plus, polițiștii locali au distribuit apă proaspătă în comunitate. Prin tramvaiele cuptor, pe trotuare, pe unde am putut și cât am avut… am împărțit. Am deschis și câteva module de prim ajutor în cartiere. Cu apă, cu pat, cu umbră, cu răcoare și cu asistență medicală. Sa fie sănătate, sa fie bine!” a mai scris pe Facebook edilul Sectorului 5.

Piedone a vrut să cumpere flori soției și a dat de miros de ”hoit”

Deși Piedone a dorit să-i cumpere un buchet de flori soției, a găsit miros de ”hoit” și ”damf acru” în drum spre florărie, după cum el singur suține:
”N-am scăpat de urât însă nici astăzi…Încă mă chinuie, încă ne pândește…Să vă povestesc pe scurt: am vrut să cumpăr un buchet de flori pentru scumpa mea doamnă de acasă. Zic… să iau direct din piața florilor, de la Coșbuc. Celebră, deh… Cobor din mașină și… ce să vezi, ce să miroși? Nici vorbă de parfum de roze, nici vorbă de miresme îmbietoare!… Hoit! Damf acru!
Da, da… pestilențial, oameni buni. Motivul? Dezgustător… Unii distinși florari își făcuseră obicei să-și arunce gunoaiele peste gard, la vecini, într-o curte nelocuită. Cât gunoi? Zeci de tone! Am început sa-l ridicăm…
Pentru florarii de la Coșbuc, mesajul este simplu și clar: n-am sancționat pe nimeni! Dar… dacă de mâine încolo văd gunoaie acolo, la stradă sau oriunde, printre tarabe… închid piața!
Momentan… nu voi mai cumpăra flori din piața Coșbuc! Sunt destui florari ordonați în Sector, așa că am de unde alege flori pentru doamna mea. Luăm o pauză acum, iar mâine dimineață pornim de la capăt cu treburile!
N-avem încotro! Ca să facem imposibilul… posibil, avem o singură rețetă de succes: munca!” a povestit primarul Sectorului 5 pe Facebook.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice