Primarul și viceprimarul din comuna buzoiană Cochirleanca + un angajat al primăriei, REȚINUȚI pentru 24 de ore / Ce acuzații li se aduc

Primarul și viceprimarul din comuna buzoiană Cochirleanca + un angajat al primăriei, REȚINUȚI pentru 24 de ore / Ce acuzații li se aduc
Nicolae Stancu, primarul comunei Cochirleanca, județul Buzău
Publicat: 12/04/2024, 10:10
Actualizat: 12/04/2024, 10:11

Șoc la Primăria Cochirleanca, județul Buzău, acolo unde primarul Nicolae Stancu, viceprimarul Enache Dumitru și un salariat al instituției au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

Cei trei au fost audiați, joi dimineață, și sunt acuzați într-un dosar care vizează gestionarea defectuoasă a deșeurilor și a apelor uzate din comună.

Potrivit opiniabuzau.ro, poliţiştii au primit mai multe sesizări potrivit cărora societatea de salubrizare a Primăriei Cochirleanca ar fi obţinut de la Primărie un împrumut cu scopul de a fi folosit la plata taxelor de depozitare şi neutralizare a deşeurilor la singura groapa ecologică din judeţ, situată în comuna Gălbinaşi.

În realitate, însă, gunoiul colectat de la populaţie nu ar fi ajuns niciodată la groapa ecologică, fiind îngropat pe câmpurile din extravilanul comunei sau incendiat.

Anchetatorii spun, potrivit sursei citate, că există suspiciunea că în tot acest timp o parte din banii încasaţi de la populaţie pentru colectarea gunoiului, dar şi cei obţinuţi cu titlu de împrumut de la Primărie ar fi intrat în buzunarele celor de la firma de salubrizare şi ai primarului.

„Reprezentanţii unităţii administrativ-teritoriale ar fi procedat la incendierea şi îngroparea deşeurilor”

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţişti din toate structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, au pus în executare șapte mandate de percheziţie la Cochirleanca.

Dosarul vizează eliminarea, deţinerea, păstrarea  deşeurilor în afara spaţiilor autorizate, îngroparea deşeurilor, incendierea deşeurilor, evacuarea de ape uzate în apele de suprafaţă sau subterane şi executarea de instalaţii de ape fără punerea în funcţiune concomitenta a instalaţiilor de canalizare. (…)

Din cercetări a reieşit că, din ianuarie 2023 până în prezent, reprezentanţii unei unităţi administrativ teritoriale, din judeţul Buzău, ar fi eliminat şi păstrat deşeurile provenite din colectarea de la gospodării, agenţi economici sau rezultate din activitatea proprie, în afara spaţiilor autorizate.

e acest fond şi în condiţiile neluării măsurilor de prevenire şi de combatere, ar fi rezultat cantităţi considerabile de deşeuri. Pentru eliminarea acestora, reprezentanţii unităţii administrativ-teritoriale ar fi procedat la incendierea şi îngroparea deşeurilor”, a transmis IPJ Buzău.

Nicolae Stancu candidează pentru un nou mandat la Primăria Cochirleanca

Nicolae Stancu, care candidează pentru un nou mandat la Primăria Cochirleanca, a fost condamnat recent cu amânarea executării pedepsei pentru că ar fi asfaltat mai multe drumuri comunale fără a mai aştepta autorizaţiile necesare pentru desfăşurarea lucrărilor.

Conform hotărârii judecătorești pronunțate la data de 29 ianuarie 2024, Nicolae Stancu a fost condamnat la o amendă penală în valoare de 18.000 de lei, echivalentul a 180 de zile, cu suma de 100 de lei pe zi. Sentința a fost emisă în baza articolului 341 alineatul (1) din Codul Penal, cu aplicarea articolului 35 alineatul (1) din același cod.

Primarul este acuzat că în calitate de reprezentant al Unității Administrativ-Teritoriale (UAT) Cochirleanca, a semnat două contracte pentru lucrări de asfaltare între UAT Cochirleanca și S.C. LEU AQUACULTURA S.R.L., fără a deține autorizația necesară pentru aceste construcții. Alături de primar, a fost trimis în judecată și omul de afaceri Leu Ion, ambii fiind acuzați de asfaltarea ilegală a mai multor străzi din comuna Cochirleanca, notează și stiridinsursebuzau.ro.

Hotărârea judecătorească a mai stabilit că pedeapsa primarului Nicolae Stancu va fi amânată pentru o perioadă de 2 ani, începând de la data rămânerii definitive a hotărârii, conform articolului 84 alineatul (1) din Codul Penal.

Nicolae Stancu a mai fost implicat într-un scandal, în mandatul precedent, când l-a bătut chiar în sediul primăriei, filmat de camerele de supraveghere, pe  viceprimarul de la acea vreme,  ambii fiind membrii ai aceluiaşi partid.

Foto – stiridinsursebuzau.ro


Citește și:

Av. Adriana Dobre, după ce Nicușor Dan a pierdut al 15-lea proces din seria „Anulare autorizații de construire S2”: „Spune POVEȘTI în fața instanței”

Fostul arhitect-șef al Capitalei, după ce Nicușor Dan s-a lăudat că a adus URBANISMUL în legalitate: „S-a distrus tot, nu s-a pus nimic în loc”

Sebastian Kurz, fost cancelar al Austriei, „director” al unei companii energetice controlate de EAU / Legături cu Peter Thiel și cu creatorul PEGASUS

În război cu Putin + Lege marțială, Ucraina nu organizează alegeri prezidențiale: „Propagandiștii Kremlinului vor contesta LEGITIMITATEA lui Zelenski”

Descoperire senzațională! Încă două manuscrise INEDITE ale filozofului Emil Cioran, aduse în România: „Este fantastic, nu au fost publicate până azi!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate