Primarul unei comune din Gorj, supărat pe cei care folosesc apa potabilă pentru a-și uda culturile: „I-aș împușca pe cei care iau dreptul altor oameni la civilizație”

Primarul unei comune din Gorj, supărat pe cei care folosesc apa potabilă pentru a-și uda culturile: „I-aș împușca pe cei care iau dreptul altor oameni la civilizație”
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 26/07/2022, 12:38

Primarul unei localități din județul Gorj este extrem de supărat pe sătenii care folosesc apa potabilă din rețeaua comunei pentru a-și uda culturile.

Acesta a făcut, de altfel, pentru un post de radio local, o declarație destul de dură la adresa celor care folosesc apa potabilă pentru alte scopuri decât cel casnic.

Astfel, primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, a spus că pe acești oameni i-ar băga în închisoare sau i-ar împușca.

„I-aș băga în pușcărie pe care udă porumbii în această perioadă în care alte familii n-au apă să bea de sete (…). Udă cu nesimțire orice, udă gazonul, udă porumbii, eu i-aș împușca pe cei care iau dreptul altor oameni de la civilizație. Sunt familii care au copii mici, bătrâni, bolnavi care stau la pat, țintuiți la pat zi și noapte și nu au cu ce să se spele din cauză că unii udă porumbii”, a spus edilul, citat de Europa FM.

Potrivit sursei citate, un sfert din populația comunei Peștișani rămâne fără apă potabilă din cauza caniculei și a creșterii consumului în această perioadă.

Primarul spune că operatorull Aparegio ar trebui să ia măsuri împotriva celor care risipesc apa potabilă.

Probleme cu rezervele de apă în Oltenia

Apa potabilă devine din ce în ce mai preţioasă în multe localităţi şi sunt luate măsuri de restricţionare a consumului, pentru protejarea acestei resurse, nu numai în România, ci în toată lumea.

Nici județul Dolj nu face excepție, mai ales că seceta s-a instalat de o bună perioadă, fiind grav afectată pânza freatică.

Este motivul pentru care Compania de Apă Oltenia face apel la toţi utilizatorii, atât din Craiova, cât și din celelalte localități ale județului, să folosească apa numai pentru consum casnic, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece orice consum peste medie va fi resimțit de toți utilizatorii branșați la rețeaua respectivă.

„Folosirea rațională a resurselor de apă este o responsabilitate comună!”, transmit reprezentanții Companiei de Apă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase